Na početku vrlo razočaravajuća!
Induktivitet primara je bio samo 7,2H (i to kod frekvencije 150Hz!), dok je rasipni bio prihvatljiv (3,6mH/~80kHz) kao i kapacitet primara prema sekundarima/oklopima/jezgri od ~3,3nF.
Još su slabiji bili rezultati uz protok istosmjerne struje od 100mA, koja je nominalno i predviđena. Induktivitet od 6,5H/25Hz je puno manji od onoga "ciljanog" kalkulacijama od 8H !
Posumnjao sam i na debljinu papira koji određuje raspor između "E" i "I" limova, ali on je bio točno kao po zahtjevu od 0,15mm (što čini raspor od 0,3mm).
Kad sam ponovo pokušao stegnuti vijke oklopa na trafu, primjetio sam da se raspor sa daljnjim stezanjem povećava! Spojio sam mjerač induktiviteta na primarni namotaj i ponovio postupak stezanja vijaka. Induktivitet je padao sa stezanjem vijaka, što je signaliziralo da se raspor stvarno povećava!
Bočni zavrnuti dijelovi poklopaca (zvona) trafa onemogućuju da se cijeli trafo stavi u škripac i stegne, pa nakon toga i zategnu vijci. Izrezao sam stoga 4 male letvice od tvrdog drveta, pogodne da se umetnu između škripca i trafa, a koje se "smjeste" na jezgru da ne diraju oklope. Stegnuo sam škripac, i pri tome izmjerio induktivitet: L=10,3H ! Stegnuo sam vijke, otpustio škripac, a induktivitet je "pao" na L=10,1H.
Pustio sam DC-komponentu od 100mA i pri frekvenciji od 25Hz izmjerio L=8,2H !
To je očekivani podatak (i malo bolji!), a rasipni induktivitet je pri tome bio samo Lr=3,08mH !
Ukupan rasipni kapacitet je Cr=2,625nF (3,36nF-735pF) pri frekvenciji od ~80kHz, pa se može reći da će trafo u potpunosti odgovarati projektu za koji je namjenjen.
Zapravo trafo takve karakteristike bi se "nosio" i sa vrhunskom HI-END klasom pojačala u kojem bi radila i elektronka 300B (za koju u potpunosti odgovara