6H30 OTL Headamp by Sstrsat

Re: 6H30 OTL Headamp by Sstrsat

PostPostao/la Schultz » Uto ožu 24, 2015 11:44 pm

Auuuuuuuu tragedija........

Kako vrisnuo, majke mu ga nab..........???
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la audio kutak » Sri ožu 25, 2015 12:24 am

mogu samo misliti kako ti je..... ja sam bio lud kada sam izgubio 2 godine dokumenata, bespovratno...

sigurno češ uspijeti spasiti, bar večinu toga.... držim fige
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la sonny » Sri ožu 25, 2015 12:47 am

Nema.... Pomirio se da vise nista ne postoji. I produzio dalje... Sto cu sad...
To mi je skola za ubuduce... Do pred godinu sam i radio backup na drugo racunalo ali je tamo pocelo nedostajati mjesta. Pa umjesto da ucinim nesto po tom pitanju, dovedoh se do ove situacije... Ebiga... Malo sam previse poceo vjerovati toj racunalnoj tehnologiji, pa me iznevjerila u odlucujucem trenutku...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Edison » Sri ožu 25, 2015 1:13 am

sonny napisao:Nema.... Pomirio se da vise nista ne postoji. I produzio dalje... Sto cu sad...

Istina, nemas sto ako nemas backupa... Ides dalje...

Ljudi, radite backup bar povremeno. Spremite vaznije stvari na stick, CD, DVD... bar svaka 3 mjeseca. Kad se desi cirkus, bit ce vam ipak manje zao.

Meni na poslu stigao neki malware, neko sra... koje se uhvati diska i kriptira skoro sve vazne fajlove, ili bar one koje je korisnik godinama stvarao. Sifrirani tako fajlovi tipa jpg, tiff, doc, xls, pdf, cdr (tih mi je najzalije). Nije sifrirao gifove... i fino promijeni desktop, kaze sto je uradio i trazi da se prijavis na neku web adresu i uplatis neki elektronski novac pa ce ti odsifrirat fajlove. Mos mislit (bosnski grb!)... Stavili neki program koji makne taj malware, taj ga maknuo, srecom to cudo se ne siri samo po sebi. Sve kriptirane fajlove prebacili na disk na sigurnom serveru i ostavili ako se kad nadje vakcina... ;) A onda sve to izbriasli, vratli iz backupa sto je bilo (izgubilo se dva mjeseca rada, nije puno u odnosu na 20 godina). I idemo dalje. Pregrmio, zaboravio... Ni sad ne znamo kako je to cudo stiglo. Neki kazu preko maila, ali meni se cini nemoguce, na tom kompjuteru koristim mail program koji nije svjestan svoje okoline, niti su Windowsi svjesni da je to mail program, postar ne moze nista sam otvoriti osim cistog teksta poruke... A cijeli sistem je sticen vatrozidom, antivirusnim paketom itd... Ponovilo se na jos par kompjutera u firmi pa su informaticari podigli antivirusnu zastitu na najvisi nivo i sad svima kompjuteri sporo rade, ali vise nema tog sra...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Sri ožu 25, 2015 8:34 am

Dropbox je fenomenalna stvar... Imam 50GB prostora gore i sve što mi je bitno držim gore.

Pod bitno mislim tekuće stvari koje me interesiraju.

Za pravi backup imam tri vanjska hadedea na kojima mi je sve utrostručeno i još jedan NAS.

Kod mene nema da omane, ipak sam ja stara iskusnjara programerska... :-D
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tubeman » Sri ožu 25, 2015 8:55 am

Prije3-4 mjesecasam pisao o tomu (vidi ovdje) :(

Stvar je vrlo neugodna i ponavlja se u valovima.
Štetočina dolazi u privitku mailova i prvi naivac koji ga otvori, a koristi šerane mape na svojem računalu ili serveru će napraviti nered.
To su najčešće "poruke" od T-coma (uglavnom Deutsche), raznih banaka, DHL-a, PayPala i sl.
Najveći problem je pronaći zaraženo računalo.
Ako ga se ne locira i očisti, najkasnije nakon mjesec dana će ponovo napraviti nered.
Već su navedene ekstenzije koje program napada i koliko se zna, nema reverzibilnog postupka, pa taman da se i plati traženi iznos (koja bi to budala i poslala "ključ - puno je jednostavnije od naivca potegnuti lovu jer ga ionako ne možemo pronaći :( ).
To je lako provjerljivo jer kada se koji od tih fajlova otvori kakvim debuggerom, sve je jasno.

@Schultz, nikakvi vanjski diskovi ne pomažu jer će stradati i oni :(

Vrlo, vrlo neugodno :(
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Schultz » Sri ožu 25, 2015 9:51 am

Da, slažem se da je takva priča vrlo neugodna ali vanjske diskove ne držim stalno uključene u računalo i radim backup jedan po jedan... Doduše ne regularno više. Kada napravim backup, isključim hdd i u ladicu.
Ono što čuvam ko oko u glavi su mi slike. Ostalo mi sve nije toliko bitno...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » Čet ožu 26, 2015 12:45 pm

Back on topic...

Znači, lampe su tu...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » Čet ožu 26, 2015 12:46 pm

I grijanje za iste....

Svaka ima svoj stabilizirani izvor.

(Mogao sam malo blendu stisnuti ali što je, tu je...)

Transformatori bi trebali biti gotovi do petka...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » Čet ožu 26, 2015 12:48 pm

A ovo je glavni krivac za avanturu zvanu Headamp...
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika