Proizvodio se od 1977 do 1982 i bio san mnogih tadašnjih audiofila, ali zbog cijene je to uglavnom i ostao
Poput ostale njihove opreme i ovaj gramofon je napravljen u preofesionalnoj maniri pa onda cijena i ne čudi.
Direktni pogon ogromnog Papstovog DC motora, kučište dijelom od lijevanog aluminija (gornji dio) i antirezonantnog ABS-a (donji dio) te tangencijalna ručka jaki su aduti ovog poluautomatskog uređaja.
Kao i svaki elektronički uređaj, tako je i ovaj nakon više od trideset godina nakupio pokoju tegobu
Ovdje se ona manifestirala kroz loše funkcioniranje nekih tipki (pogotovo one za uključivanje), divljanje displeja i nekontrolirano ponašanje ručke.
Nakon letimičnog pregleda, ustanovio sam da bi bilo dobro napraviti dobar refresh budući je elektronika dosta "pocrnila" dok je najsumnjivija bila mehanika.
Kod njemačkih i švicarskih uređaja, pogotovo te klase sama elektronika najčešće nije uzrok kvarova, pa čak niti elektrolitski kondenzatori toliko problematični kod "Japanaca".
To su uglavnom long-life komponente koje će se nakon toliko godina bolje ponašati od posve novih japanaca proizvedenih u Kini.
Po starom dobrom običaju uređaj je posve rastavljen.
Prvo sam sredio prekidače i tipke.
Svojedobno špricanje s WD40 ili nečim sličnim učinili su svoje i potpuno rastavljanje s pranjem je bilo neizbježno

U unutršnjosti se nalaze tri grupe elektronike: Ispravljač sa stabilizatorima, elektronika ručke i elektronika motora sa servo sklopovima.
Elektronika motora je prilično komplicirana i zasnovana je na TTL logici.
Brzina vrtnje je vrlo stabilna, ali unatoč ogromnom motoru relativno lako se zbuni ako se tanjur pokuša "kočiti" prstima
Prvo sam se uhvatio ispravljača budući su oni uvijek potencijalni izvori "problema".
Ispravljač je vrlo jednostavan i sastoji se od tri odvojena sklopa (motor, ručka i servo).
Stabilizatori su tipa 7824c i 7806c (razlika između "običnih" i "c" je u dodatnih pola ampera koji "c" nude).
Promijenio sam sva tri greca (800 mA s duplo jačima - 1500mA), dva elektrolita dva stabilizatora i tri diode.
Stabilizator za 24V ("c") nisam imao pa sam ostavio stari, mada bi sasvim dobar bio i obični.

S ploče sam poskidao sve što je trebalo kako bi se mogla oprati, prvenstveno zbog oksidiranih kontakata u "štekerlajsnama".
Ovo "prije i poslije" služi tek za ilustraciju poduzetih radnji na ovom i ostalim sklopovima i više neću s tim daviti.