Amplificador varanda

Re: Amplificador varanda

PostPostao/la Dean » Ned tra 28, 2013 1:24 pm

LesFaul napisao:To nebi bilo u duhu projekta, ne pase CD u 7-pinsko podnozje... :mrgreen:

..samo sam pito... :oops:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Ned tra 28, 2013 1:56 pm

Dean napisao:A da se u uređaj doda i CD rom iz PC-a?

Meni se, recimo, ta ideja sviđa! :handgestures-thumbup:
davorin

PostPostao/la elvis » Uto tra 30, 2013 4:45 pm

Zbog iznenadnih priv. problema moram usporiti rad na Varanda ampu, pa će dinamika izrade u sljedećim danima, a možda i tjednima biti iznimno spora. No kako bi zadržao koliko toliko kontinuitet, evo samo da prijavim da sam odabrao tuner koji ću ugraditi. To je nekakva casio elektronika iz nekog walkmana. Probao sam ga na ampu i solidnim zvučnicima, jako dobar ton. Biti će malo gimnastike prilagoditi promjenjivi kond za montažu kapice kojom će se mijenjati stanice, no na slici ispod već se može naslutiti kako će to biti izvedeno sa produženom osovinom, te spacere za montažu unutar kutije.

Moguća je nabavka i na ebayu: BASIC RADIO FM SIMPLIFY TUNER 88-108 MHz ASSEMBLED CIRCUIT KIT (ali mi je sumnjiva kvaliteta tona, no nije rečeno da nije u punom opsegu koji dozvoljava FM). Jako je zgodan za ugradnju.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
elvis

PostPostao/la elvis » Čet svi 16, 2013 2:09 pm

Evo da pomalo privedem kraju ovu temu. Intencija je znači bila pokupiti višak dijelova po ladicama, policama, koji se ionako nikada ne bi iskoristiti i od svega toga sastaviti nešto nepretenciozno, onako za razonodu i neobavezno slušanje glazbe koja pri tomu ne treba biti hifi. Barbecue radio/pojačalo je znači gotovo. Već dva dana šuška u radionici, čeka svoju punu produkcijsku primjenu. Radi se o vrlo jednostavnom uređaju, sve radi za bez greške, zvuk je vrlo ugodan. Dobio sam ono što sam htio. Ugodnom zvuku dakako pridonosi ugrađeni oval zvučnik koji je izabran između desetak kandidata.Ti stari ovali nemoguće se razlikuju, od ne slušljivog do idealnog za uho i ovu primjenu. Estetski projekt baš i nije uspio, izgleda kao nekakav komunikacijski uređaj iz prvih ruskih podmornica, no možda je baš u tomu draž :), ta ružnoća mu daje nekakvu osobnost, uhvatio sam se par puta da razgovaram sa njim ... he he he .. zabrinjavajuće moram priznati.

O samoj topologiji nema smisla pričati. Najjednostavnije SE pojačalo tu je sasvim prihvatljivo. Naravno da sam se poslužio davorinovim skladištem lampi (hvala frend), a cilj je bio da se žarenje lampi vidi što bolje, te da sve budu 7 pinske... definitivno čudni razlozi odabira kada je pojačalo u pitanju :). Pored volume potenciometra stavio sam i jedan "tone" pot, ono samo 3nF poslije sprežnog kondenzatora, pa dole na 500k potenciometar i onda pot na massu.... primitivno, no funkcionira odlično. Grijanje je AC, zasebno za ispravljačicu i zasebno za druge dvije lampe. (no obzirom na Ufk na ispravljačici od 500V to čak nije bilo ni potrebno). Modul tunera napajam sa jednog izvoda grijanja, preko LM7805. Uređaj podržava dva izvora, interno sa tunera i jedan vanjski za nekakve možebitne mp3 playere, mobitele.

Sve u svemu nova igračka je tu, te proglašavam projekt Amplificador varanda završenim. Slijedi par slika.... (bez smijeha molim!!! ) :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
elvis

PostPostao/la tubeman » Čet svi 16, 2013 2:43 pm

Bravo Elvis.
Ne samo "bez smijeha" nego s punim odobravanjem.
Konačno jedan "normalan" DIY uradak bez pretenzija da ga se proda ili da bude wannabe high end. :)

Ako je donio veselje i komociju na terasu, svrha je ispunjena.

Takvih uradaka nam treba što više jer će to sigurno dovući još članova.
Mnogi se jednostavno boje uključiti jer ovdje vide samo "svemirske brodove" koje si ne mogu priuštiti.

Ovime ne kritiziram "svemirske brodove" jer se mora priznati da su se standardi značajno podebljali i jednostavno je sve teže to nadmašivati svako malo.
Ja ću se isto potruditi kroz ljeto prezentirati pokoji sličan uradak.
Puno puta duh iz kutije za cipele zna letjeti bolje od onog u svemirskom brodu.
Ako ništa drugo, humaniji su i pristupačniji.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la zuzi » Čet svi 16, 2013 4:01 pm

Da, teško se natjecati sa CNC mašinama a nema ni razloga osim ako je baš motiv izgled. A ako nije, evo nešto što bi se moglao nazvati - uređaj za podrumsko slušanje. 10y u paraleli tjerane sa UCH 11. Davorine ima i toga ;)
desetke u paraleli.jpg
zuzi

PostPostao/la Dean » Čet svi 16, 2013 4:46 pm

Nisam zadovoljan....di je CD iz PC-a ? A mjesta ko u priči.(MKII?)... :violin:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Čet svi 16, 2013 5:54 pm

CD ugradis za 20ak godina, kako i dolikuje, kad bude vintage :lol:

ne vidim zasto bi se reklo da estetski nije ispunio ocekivanja, meni se jako svidja... a svidja mi se i ideja, a ljeto jos nije ni pocelo ;)

sve u svemu, odlicno :clap: :dance:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Čet svi 16, 2013 6:50 pm

Jako lijepo Elvise. Kad čovjek zna što hoće i točno tako to napravi, nema se 'ama' baš ništa za prigovoriti.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Čet svi 16, 2013 7:00 pm

pravi DIY uradak, vidi se da ga je radio čovjek.... ;)

a o estetici bi se dalo, neka si svako sam napravi kako želi i voli i umije....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika