Evo da pomalo privedem kraju ovu temu. Intencija je znači bila pokupiti višak dijelova po ladicama, policama, koji se ionako nikada ne bi iskoristiti i od svega toga sastaviti nešto nepretenciozno, onako za razonodu i neobavezno slušanje glazbe koja pri tomu ne treba biti hifi. Barbecue radio/pojačalo je znači gotovo. Već dva dana šuška u radionici, čeka svoju punu produkcijsku primjenu. Radi se o vrlo jednostavnom uređaju, sve radi za bez greške, zvuk je vrlo ugodan. Dobio sam ono što sam htio. Ugodnom zvuku dakako pridonosi ugrađeni oval zvučnik koji je izabran između desetak kandidata.Ti stari ovali nemoguće se razlikuju, od ne slušljivog do idealnog za uho i ovu primjenu. Estetski projekt baš i nije uspio, izgleda kao nekakav komunikacijski uređaj iz prvih ruskih podmornica, no možda je baš u tomu draž

, ta ružnoća mu daje nekakvu osobnost, uhvatio sam se par puta da razgovaram sa njim ... he he he .. zabrinjavajuće moram priznati.
O samoj topologiji nema smisla pričati. Najjednostavnije SE pojačalo tu je sasvim prihvatljivo. Naravno da sam se poslužio davorinovim skladištem lampi (hvala frend), a cilj je bio da se žarenje lampi vidi što bolje, te da sve budu 7 pinske... definitivno čudni razlozi odabira kada je pojačalo u pitanju

. Pored volume potenciometra stavio sam i jedan "tone" pot, ono samo 3nF poslije sprežnog kondenzatora, pa dole na 500k potenciometar i onda pot na massu.... primitivno, no funkcionira odlično. Grijanje je AC, zasebno za ispravljačicu i zasebno za druge dvije lampe. (no obzirom na Ufk na ispravljačici od 500V to čak nije bilo ni potrebno). Modul tunera napajam sa jednog izvoda grijanja, preko LM7805. Uređaj podržava dva izvora, interno sa tunera i jedan vanjski za nekakve možebitne mp3 playere, mobitele.
Sve u svemu nova igračka je tu, te proglašavam projekt Amplificador varanda završenim. Slijedi par slika.... (bez smijeha molim!!! )

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.