NEMA BLAGE VEZE SA... (ALI MOŽDA BI MOGLO

)
Danas je toliko spominjani kontroverzni printer konačno pušten u pogon.
Naravno da tek treba početi učiti kako ga ispravno i učinkovito koristiti, a to sigurno neće biti na brzaka i jako jednostavno.
Puno je tu mogućnosti što kod ovakvog ne baš amaterskog uređaja traži dosta vježbe i upoznavanja.
Prvi koraci su napravljeni.
Za prvi uradak nisam printao podnožje za GM70 niti PP izlazni trafo već sasvim jednostavnu, i još k tome smanjenu, naobičniju šalicu.
Da bi sve skupa uopće počelo raditi bilo je potrebno usvojiti kako da se model uopće počne printati.
Naime, na glatku površinu stakla se sve skupa treba "zalijepiti" kako bi bilo stabilno i ne bi se pomicalo tokom rada.
Postoje za to posebne folije i ljepila, ali trebalo je nešto vremena da se prokljuvi i unatoč proučavanja tekstova "gurua", nije baš sve posve jednostavno.
Na kraju se dobrim rješenjem pokazao najobičniji lak za kosu.
Ali mrcinu nisu šljivili fini Taftiči i slično, već se ovdje u punom sjaju pokazao nakazni smrdljivi i krasno ljepljivi lak za kosu od 12 kuna

Do tada je bilo svakakvih pokušaja s kapton trakom, specijalnom folijom, "originalnim" ljepljivim sprejom i sl.
Međutim, rezultat je ispao otprilike ovako

Daklem, goreopisani sprej je konačno dobro odradio svoj posao i na platformi se počeo pomaljati prvi uradak

Naravno, high end uređaj smije svijetliti samo plavo

.....

Odabran je rad u dosta niskoj kvaliteti, i unatoč vrlo malim dimenzijama "šalice" (cca 3 cm promjera) sve skupa ne izgleda tako loše.
Nakon dvadesetak minuta sve je bilo gotovo.
Jako sam zaovoljan rezultatom. Pri tome me ne zanima sam uradak već potvrda očekivanih mogućnosti jer je sam "proizvod" unatoč veličini i krhkosti (debljina stjenki između 0,5 i 1 mm vrlo čvrst i elastičan. Upravo ono kako se očekivalo. Materijal je ABS i po osjetu i čvrstoči je posve jednak današnjoj čvrstoj plastici od koje je puno toga napravljeno.
Samo printanje u pravilu ne daje posve glatke stjenke jer se sve radi u slojevima i prelazi su više ili manje vidljivi.

Međutim, nema prepreka da se sve dalje mehanički fino obradi poput bilo kojeg drugog materijala.
Postoji i "tehnologija" kojom se sve skupa može zagladiti do savršenosti.
Uglavnom, potencijal i za hobi postoji, mada isprva to uopće nije bilo u planu

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......