Moli bi za malu pomoc,i pitao bi ovdje da ne otvaram novu temu
Ovakav amp bi si i ja zelio napraviti ,slusao sam ga u SaWinoj izvedbi prije par gaodina i jako mi se svidio,sad ga radi prijatelj cappucino pa bi i ja zelio si napokon ispunit zelju i napravit također cijevni amp
Nesto djelova vec imam,sasiju cemo lako napravit a volio bi si narucit zeljezariju dok imam nesto love sa strane,a svi znamo kako ta lova lako nestane…
Pa bi zelio samo da mi potvrdite vrijednosti mreznog transformatora i prigusnice.Za izlazne je sve jasno sema motanja je poznata i radi se ih na EI96 jezgri s debljinom paketa od 45mm
Da krenem od onog sto mi je poznato a to je od grijanja cIjevi
807 za grijanje trosi 6.3 V -900 mA
7543 treba 6,3V-300 mA
I kolko sam razumio sve se cijevi griju AC strujom iz istog izvoda ,pa pitam dali bi 6.3V – 3A bilo dovoljno?
Za ispravljacicu koristio bi također 5a4g (ili jeftiniju rusku varijantu 5c3s) koja se grije na 5V-3A pa me zanima dali je to dovoljno ili da stavim 4A kao cappucino
Macije oci nebi koristio
Visoki napon bi trebao biti oko 390 V i 150 mA ali sad neznam dali sam dobro rekao i kolko se tu treba uzeti rezerve… i naravno sa 0 na sredini
Prigusnica bi trebala biti 10H i vjerujem da se i nju uzme nesto vecu nego od 150Ma??
i neznam dali bi jos sto trebalo navest prilikom narucivanja trafoa