Preamp #3 - 14A4 puta 4

Re: Preamp #3 - 14A4 puta 4

PostPostao/la Dean » Pet vel 12, 2016 10:50 pm

Ko majica sa vogodišnjeg TF-a ! :dance:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la tom_hifi » Sub vel 13, 2016 7:55 pm

Ajde, ajde, šta se čeka :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Sub vel 13, 2016 8:14 pm

:think: nemam crvenu :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Sub vel 13, 2016 8:17 pm

Naravno, negdje je spremljena boca sa onim crvenim mahagonij bajcom sto mi je Khad poslao za "kutiju za kruh" pa ju moram pronaci, i na onim odsjecenim restlovima isprobati :think: ... ali mislim da nece bas biti dobro jer su bocnice od bambusa a taj ne pije bas, plus sto nije svugdje jednak raspored (laminirano je od "letvica" bambusa) pa bi rezultat mogao bit pre šaren....

naravno, probam, neda vrah mira :lol: :lol: :doh:
pamook

PostPostao/la Dean » Sub vel 13, 2016 10:54 pm

Trebaš crveni pigment?
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Sub vel 13, 2016 11:12 pm

probat cu prvo s ovim sto imam (mahagonij), toliko da vidim kako i koliko drvo pije, pa cu znat koju vise.... ako se odlucim, unaprijed se zahvaljujem ;) :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:
pamook

PostPostao/la davorin » Sub vel 13, 2016 11:56 pm

A brujanje, šum, ton, zvuk, dojmovi itd.?
davorin

PostPostao/la pamook » Pon vel 15, 2016 12:05 am

evo kratki osvrt, samo kao glasno razmisljanje (i psovanje) :lol: :lol:

- pretumbavao sam vodove masa, visekratno provjeravao i ne nalazim nigdje da sam zaeebao u stilu petlje u masi
- dodao sam 10k otpore na izlaz klizaca pota (prema grid stoperu i 220k otporu

i dalje imam brum 50Hz :D

tuner nije uzemljen
preamp je uzemljen (preko 10R otpora i dvije antiparalelne diode spojeno na "CT" mase)
izlazni amp nije uzemljen, nema shuko uticnicu

ono sto me najvise zbunjuje - ako ugasim preamp, a ostavim upaljen tuner i izlaz - svejedno cujem potiho radio program, cak ga okretanjem pota i blago "pojacam" :lol: - a sa tako spojenim (tuner upaljen, preamp ugasen, izlaz upaljen) takodjer imam bruma (manje ali je svejedno sveprisutan, plus šum)

sutra jos prekopčavam/isprobavam na klocnama, a onda preamp nosim u dnevnu na pokus.... nisam htio se time igrati dok su klinci kod kuce jer zice pod naponom vire na sve strane ikebane, ali sutra ce morati "pasti" test da vidim gdje sam i što sam :think:

o zvuku trenutno ne bih - em su zvucnici na podu, em se vise-manje jednakim brumom cuje i jedna od jacih pumpi na akvariju (pa zbunjuje :lol: ), em je izvor do sada bio iskljucivo FM... doduse, poneki put sam ostao iznenadjen zvukom neke izvedbe (akusticna gitara, glas, klavir) - jednostavno te natjera podignut glavu kako je zazvucalo :D , pretpostavljam da obecava... cim rijesim zujanje :mrgreen:
pamook

PostPostao/la pamook » Pon vel 15, 2016 10:48 pm

WAF level: HOBO :lol: :lol:

mogao bi pas uskoro bit deloziran iz svoje kucice, da imam kakav-takav krov nad glavom :D

ali, bit ce rijeseno, pa nije frka....

sonično sam vrlo vrlo zbunjen :lol:

naime, neki flac-ovi zvuce dovoljno lose da mi nikako ne ide u glavu, a neki zvuce standardno dobro odn. odlicno.... koliko sam uspio primjetiti, nema (dosadasnjeg) odskakanja visokih (bilo je gotovo grubo za slusat glasnije kod limenih puhačkih instrumenata) a bass se ucvrstio barem za klasu (ili bolje, dvije).... ja nekako naviknut na dosadasnji zvuk, ne mogu se odrediti tome da mi neke stvari sada zvuce povuceno i "tupo" pa povremeno djeluje razocaravajuce, dok ne naleti neki normalno sripan flac (Waits, Cobham, Cave, Obrovac, Doorsi) gdje se sve skupa pokazuje u novom svijetlu ukupno bolje uravnotezenog i bolje rafiniranog zvuka....

svakako, trazi jos (puno) slusanja :D

ovo je samo jedno popodnevno dulje slusanje, uz stalnu iritaciju i dalje prisutnog 50Hz bruma koji - unatoc mojim mentalnim i zalemljivackim naporima nikako da istjeram na čistac :think: ... zadnje veceras je bilo rastavljanje masa izlaznih chinch-eva da svaki ima svoj vod prema CT mase, ali tko bi rekao, nije tu bio zec (odn. bumbar, u ovom slucaju) :dance: :doh:

trenutni dojam tocno opisuje onu računalnu GI-GO, a sve se nesto mislim koliko G ima u kojem direktoriju :think: ....

sutra je novi dan, pa nakon amoksila, paracetamola, ibuprofena i dorucka te rucka, popodne nova sesija, a u medjuvremenu trazenje bumbara...

javim se, i opet :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la Vulkanizer » Uto vel 16, 2016 9:59 pm

Sve dosad sam živio u ubjeđenju da je Innocent When You Dream lijek za sve , uključujući i brum , hebi ga , ako ga ni Waits ne rješi , onda ćeš morat sam with little help from your friends 8-)
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika