Monacor SPH-165KE i Monacor DT-254

Re: Monacor SPH-165KE i Monacor DT-254

PostPostao/la Master of disaster » Sri sij 06, 2016 11:17 am

Zvučnici sviraju zajedno sa sobom. (prostorijom u kojoj se nalaze. :mrgreen: dakle na sa životinjom ili njima samima, mada bi se o zadnjem dalo raspravljat ) To sam naučio na teži način. Koji put je dovoljno okrenuti raspored u sobi da bi se zvuk znatno promjenio.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la tom_hifi » Sri sij 06, 2016 11:32 am

Master of disaster napisao:Zvučnici sviraju zajedno sa sobom. (prostorijom u kojoj se nalaze. :mrgreen: dakle na sa životinjom ili njima samima, mada bi se o zadnjem dalo raspravljat ) To sam naučio na teži način. Koji put je dovoljno okrenuti raspored u sobi da bi se zvuk znatno promjenio.

Probao sam na dva položaja u sobi. Dubokog bassa nikad nije falilo, ali kick bassa jest, pa je rock zvučao suho. U trenutnom setupu (sobi), to je znatno bolje, ali je duboki bass lošiji. Kako dobro poznajem ovaj setup, sad točno znam što može, a što ne. :)
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » Čet sij 07, 2016 8:30 am

Daj ti nama radije sliku novog parketa
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » Sub ožu 19, 2016 7:48 am

Master of disaster napisao:Zvučnici sviraju zajedno sa sobom. (prostorijom u kojoj se nalaze. :mrgreen: dakle na sa životinjom ili njima samima, mada bi se o zadnjem dalo raspravljat ) To sam naučio na teži način. Koji put je dovoljno okrenuti raspored u sobi da bi se zvuk znatno promjenio.

Probao sam u drugoj sobi. Pogodi što. Točno to što kažeš. Sada je to druga priča. *ebiga, očito negdje u sobi nešto gutalo te frekve.
tom_hifi

PostPostao/la Schultz » Sub ožu 19, 2016 6:45 pm

tom_hifi napisao:

Probao sam u drugoj sobi. Pogodi što. Točno to što kažeš. Sada je to druga priča. *ebiga, očito negdje u sobi nešto gutalo te frekve.

Parket...?
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Zmajz » Sub ožu 19, 2016 7:19 pm

Zar si sumnjao?
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la audio kutak » Sub ožu 19, 2016 9:47 pm

loš premaz laka na parketu... ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Ned ožu 20, 2016 9:54 am

Imam i ovdje parket :)

Soba je nešto manja, drukčiji raspored u njoj. Odaziv bassa je nemjerljivo bolji nego prije. Neke "audiofilske" stvari u zvuku fale naspram prije, ali u globalu, zvuk je sada bolji.
tom_hifi

PostPostao/la vlado64 » Ned ožu 20, 2016 10:54 am

Već kad spominjete parket, ja imam laminat koji je vjerojatno još gori... Vi koji imate iskustva u izradi zvučnih kutija, kako odrediti gdje postaviti bas refleks port? To po estetskom izgledu ili? Nekako mi je teško vjerovati da se kutija izbuši kao švicarski sir pa se onda eksperimentira. Pretpostavljam da ako je naprijed i dalje od poda da je to najzahvalnije u odnosu na podlogu i stražnji zid.
vlado64

PostPostao/la tom_hifi » Ned ožu 20, 2016 12:39 pm

vlado64 napisao:Već kad spominjete parket, ja imam laminat koji je vjerojatno još gori... Vi koji imate iskustva u izradi zvučnih kutija, kako odrediti gdje postaviti bas refleks port? To po estetskom izgledu ili? Nekako mi je teško vjerovati da se kutija izbuši kao švicarski sir pa se onda eksperimentira. Pretpostavljam da ako je naprijed i dalje od poda da je to najzahvalnije u odnosu na podlogu i stražnji zid.

Iskreno, nisam nikad radio s BR kutijama, no, ja bih stavio port s prednje strane i dolje u kut. Mislim da je taj dio manje bitan, da je puno bitnije da se dobro tunira kutija (promjer i dužina porta).
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici