Pred neko vrijeme me zove prijatelji i govori kako ima neke stare zvučnike, ispravni su ali netrebaju mu. Rekoh dobro, makar ću iskoristiti dijelove skretnice. Danas sam usput prolazio oko njega i on mi ih ubaci u bunker. Dođem doma, otvorim bunker a iz njega me gledaju stari Philips trosistemci. Kutije relativno male, fale mrežice, niš rekoh idem to rastaviti... Zgrabim jednu kutiju a ono teško, pre teško. Aktivne kutije? Da. Philips 587 electric. Sa tri pojačala za svaki driver posebno. U bas zvučniku se nalazi akcelerometar kojim se pojačalo bas zvučnika snabdjeva sa negativnom povratnom vezom, što omogućuje velik zvuk iz malog volumena kompresione kutije i još razne prednosti. (Tako barem kaže google

)
Hebi ga mislim si, nemogu ovo rastaviti a da ne probam kako radi, i tako... ostao vrlo ugodno iznenađen. Bas je brz i precizan, čak i pristojno dubok, i doima se da dolazi iz znatno većih zvučnika. Srednjetonsko i visokotonsko područje ne zaostaju za basom. Pojačalima bi ogodio refresh ali ovi zvučnici se nemaju čega sramiti. Nažalost na jednom zvučniku ne radi visokotonac. Je li izgoren ili je problem negdje drugdje ostaje za vidjeti.
I tako... umjesto par zavojnica za furdu ostao sa još jednim projektom za budučnost

DSCN4726.JPG
DSCN4730.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.