klinci skupili lovu za novi komp
nabavili se dijelovi, a kako se moj big tower iz 2004. dobrano raspao (otpala prednjica i tako to), uzelo se još jedno kučište za prešarafati sve to u novo... klinci uzeli nekog plastikanera sa LED trakama, grozota ali njih veseli, a mi uzeli "malo bolje" - nekakav bijeli Fractal design focus G, i jedno i drugo cca 450kn bez napajanja...
na kraju ispao plastikaner bolji nego ovaj s pedigreom... barem sto se tice lakoce ugradnje i mjesta za diskove... fractal je deklarirano 2x 3.5", 2x5.25" i jedno pozadinsko mjesto za 2.5" disk... taman imam 5 diskova u kompu, računao da mogu sve fino smjestit... da ne bi
dakle, fractal design... odstojnici za matičnu, svi na broju... ali zato zapinju svi do jedan, sve sam ih morao stezati gedorom
sve u svemu, DIY varijanta se morala upogoniti - raskupusao jedan DVD snimač da donira "poklopac" sa predviđenim rupama za montažu u 5.25" utore, i u šupi našao jedan kavez za 2x3.5" diskovlje (floppy još bio unutra) u jednom Macase starom kučištu koje je isto tako koštalo 500ak kn, ali je čelik od kojeg je napravljeno debeo skoro milimetar, a kučište je dolazilo s dobrim napajanjem za tu ukupnu cijenu... za razliku od ovoga danas kada napajanje obavezno ide zasebno, a lim se plaća duplo
uglavnom, sretan sam što se više ne bavim time, jer bi vjerojatno ip##zdio na živce
najbolje je na kraju prošao - mačak.... on je dobio kutiju i mir