Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la pamook » Sub pro 30, 2017 5:52 pm

...ako se jucer nije bar polovini od one milijarde kineza žestoko štucalo, nema što im nisam pripomenuo kroz par sati igre sa pretumbavanjem 2 kompa u 2 kućišta uz kasniju reinstalaciju OS-a (tu kinezi prestaju štucat, ali zato kreatori W10 i ffox-a i još ponekih aplikacija sigurno zelene od muke)...

klinci skupili lovu za novi komp

nabavili se dijelovi, a kako se moj big tower iz 2004. dobrano raspao (otpala prednjica i tako to), uzelo se još jedno kučište za prešarafati sve to u novo... klinci uzeli nekog plastikanera sa LED trakama, grozota ali njih veseli, a mi uzeli "malo bolje" - nekakav bijeli Fractal design focus G, i jedno i drugo cca 450kn bez napajanja...

na kraju ispao plastikaner bolji nego ovaj s pedigreom... barem sto se tice lakoce ugradnje i mjesta za diskove... fractal je deklarirano 2x 3.5", 2x5.25" i jedno pozadinsko mjesto za 2.5" disk... taman imam 5 diskova u kompu, računao da mogu sve fino smjestit... da ne bi :lol: :lol: ... mjesta u kutiji kad se dodaju svi kablovi - taman za izgulit ruke i izgubit živce, da ne govorimo o tome da dok sam ja tek uzeo odvijač u ruke da ću krenut u akciju, njih dvojica su se već uspjeli posvađat koji će prvi igrat HL2 :lol: :lol: :lol:

dakle, fractal design... odstojnici za matičnu, svi na broju... ali zato zapinju svi do jedan, sve sam ih morao stezati gedorom :lol: a uvrnuti prvi krug da "krenu" je isto tako divota od misije... na kraju se jos ispostavilo da za plocu punog ATX formata uvijek dva dijagonalno suprotna vijka (odstojnika) "malo" fulaju pa je problem zašarafiti sve redom :twisted: ... motanje kablova je bilo zasebna priča skupa sa potragom za SATA kablovima sa kutnim konektorom barem na jednoj strani - jer obični ravni možda stane, a možda i odlomi konektor na disku, nikad se ne zna :evil:

sve u svemu, DIY varijanta se morala upogoniti - raskupusao jedan DVD snimač da donira "poklopac" sa predviđenim rupama za montažu u 5.25" utore, i u šupi našao jedan kavez za 2x3.5" diskovlje (floppy još bio unutra) u jednom Macase starom kučištu koje je isto tako koštalo 500ak kn, ali je čelik od kojeg je napravljeno debeo skoro milimetar, a kučište je dolazilo s dobrim napajanjem za tu ukupnu cijenu... za razliku od ovoga danas kada napajanje obavezno ide zasebno, a lim se plaća duplo :clap:

uglavnom, sretan sam što se više ne bavim time, jer bi vjerojatno ip##zdio na živce

najbolje je na kraju prošao - mačak.... on je dobio kutiju i mir :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub pro 30, 2017 7:13 pm

Ja sam sa elektro otpada na poslu spremio dva ogromna big tovera na stranu pa ako hoćeš doniram ti jednoga. Jedini "problem" je što jedno od ta dva nema iza onaj "otvor" za ATX standard matične ploče već bi trebalo nešto zDIYati, a ne znam niti kakvo je stanje sa mjestom za diskove. Uglavnom meni se čini da s obzirom na kvalitetu izrade(čitaj, prazni imaju oko 10kg) možda bi bila dobra osnova za preinake da se nove komponente mogu ugurati unutra.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Sub pro 30, 2017 8:23 pm

nije da se ne radi....
kolac_pisinger.jpg

ali se marljivo skuplja za finalizaciju nekih projekata na cekanju...
lampe_gu29.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Sub pro 30, 2017 9:55 pm

Khadgar2007 napisao:Ja sam sa elektro otpada na poslu spremio dva ogromna big tovera na stranu pa ako hoćeš doniram ti jednoga. Jedini "problem" je što jedno od ta dva nema iza onaj "otvor" za ATX standard matične ploče već bi trebalo nešto zDIYati, a ne znam niti kakvo je stanje sa mjestom za diskove. Uglavnom meni se čini da s obzirom na kvalitetu izrade(čitaj, prazni imaju oko 10kg) možda bi bila dobra osnova za preinake da se nove komponente mogu ugurati unutra.

thx Khad, ali nece trebat :D ... da sam htio diy-at onda bi ovaj dosadašnji chieftec big tower (isto 10ak kg bez kostiju) rješavao pa napravio, ali htio sam nešto gotovo i novo... ali mi se nije davalo 1100kn za praznu kutijetinu ma kako se zvala, a na kraju možda bi bilo bolje i da jesam tako riješio, pa opet mir 10-12 godina :lol:
pamook

PostPostao/la pamook » Ned pro 31, 2017 9:02 pm

...48 sati salamure.... 3 sata na 160°C.... otklopljeno jos sat na 200°C.... :mrgreen: ... dostaviti potrebitima a ostatak upotrijebiti u što kraćem roku :lol: :lol: :mrgreen:
pamook

PostPostao/la Vulkanizer » Ned pro 31, 2017 9:24 pm

Ja ove tvoje gurmanije više ne komentiran ,bar dok ne ispraznim frižider :lol:
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned pro 31, 2017 9:49 pm

:happy-hippy:
Pao Pepeo

PostPostao/la Vulkanizer » Ned pro 31, 2017 10:40 pm

:lol: :lol: :lol:
Pao fali tu još jedino kap masliovog ulja al da je virđine. :whistle:
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la Edison » Pon sij 01, 2018 1:20 am

:lol:

Komisija u sastavu davorin, Schultz i moja "malenkost" veli da je ovo tek prilogovog priloga prilog... :lol:
Zadnja izmjena: Edison; Pon sij 01, 2018 1:27 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Edison

PostPostao/la pamook » Pon sij 01, 2018 1:27 am

jaojaojao vas trojica, to se zove dekoracija, stavi se na stol estetike radi :lol: :lol: ...iako, ja bi maslinu maznuo, dok cekam :think:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica