Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la pamook » Ned svi 10, 2020 9:19 pm

...oprobao danas, na brzinu... radi :lol: :lol:

ono što se može reći je, koliko para.... od onoga što se dobije, vrijedi ovaj aluminijski komad sa utorom za vodilicu i sklopka... ostalo je (doduše debeli) lim i plastika... ono što nikako nije za preciznost je ovaj plastični dio koji se montira sa 2 dugačka šarafa pa se kao može pomicati prema i od glodala... plastika se donekle uvija pa ce tu trebati odraditi ili kompletan drveni (špera) "L" komad, ili dodati samo komad na plastični vertikalni dio :think: ... montaža glodalice je rudimentarna, odn. na ho-ruk :lol: :lol: , poslikam sutra - 4 vijka i 4 poluge kojima se glodalica stisne na mjesto, uz malo mrdanja amo-tamo da se dobije da sjedi u centru... moze bilo koja glodalica, ja sam ovu odmah uzeo upravo zato što je jednom montiranu ne mislim više skidati dolje (bez potrebe, naravno)... prvo što je trebalo obaviti na njoj je odsjeći par namotaja opruga koje su pre tvrde pa je manualna regulacija visine glodalice bila gotovo nemoguća u nekoj "preciznijoj" varijanti, nakon što sam otfikario 2-3 namotaja na obje opruge - dobio taman ono što treba... regulacija visine bi se mogla napraviti pomoću navojne šipke, to mi nešto palo na pamet, ali o tom- potom... treba obavezno i staviti "poklopac" plastični preko rupe gdje je glodalo izvirilo jer se obradak tu hoće prošetati a teško ga je držati čvrsto kad ga se gura kontra plastike koja se, jel, blago uvija... to je ono što sam uspio "dokučiti" danas, uz naravno obaveznu plastičnu vezicu na okidaču na samoj glodalici... sklopka koja dodje uz stolić radi korektno...

ono što je meni na umu (ok, barem od ovih normalnih i objavljivih stvari :mrgreen: ) je uzet ovakav bit (pokojni Dean je radio s takvim okvire) pa da vidimo koliko i kako je precizno... okviri su uvijek "in" :lol: :lol:

router bit.jpg

evo i par fotki

20200510_105257.jpg

20200510_104257.jpg

20200510_104248.jpg

20200509_180805.jpg

20200510_211241.jpg

20200510_211233.jpg

...sve u svemu, nije Khadgar daleko od istine kad kaze da ce zaobic, ali meni se za ulozenu cifru (bez glabalice) cini vrlo upotrebljivo - DIY nadogradivo :P

jucer kad sam bio u KF bilo je jos par kutija u rack-u, pa ako zatreba, sad mogu ja otic vidit pa kupit (ako je ostalo)... nema frki..... :P
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la gilhooley » Sri svi 13, 2020 10:19 am

Pitanje za iskusne dugove i drugarice, možda bih to već trebao znati, no da provjerim...

Mazanje termovodljivom pastom na liskun (mica, tinjac) je u redu kad stavljamo tranzistor na hladnjak.

Treba li (ipak ili dodatno) išta mazati pastom kad je u pitanju keratherm izolatorska pločica (siva boja) ili ipak ne?

Ako da - gdje? Između tranzistora i pločice ili između pločice i hladila ili pak na oba mjesta...?

Pa eto ako ima odgovora - cijenio bih.

Hvala.

Grill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la cappucino » Ned svi 24, 2020 8:12 am

Društvo,
neki preamp od ovih cijevi?
Prijedlog?
tužno da stoje, pa ih je bolje upogoniti!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cappucino

PostPostao/la ilimzn » Ned svi 24, 2020 9:48 am

apsolutno
ilimzn

PostPostao/la audio kutak » Uto svi 26, 2020 6:15 am

Stigli su mi NEC driveri za pojačalo, uzeo ih od nekog lika iz francuske...

Molio bih iskusnije ako mogu po slikama reci dal' su original ili ne? Znam, najbolje ih je na tracer staviti ali je to trenutno nedostupna opcija
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Uto svi 26, 2020 1:09 pm

Nažalost, NEC tranzistori su fejk, tražio sam povrat
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Uto svi 26, 2020 1:48 pm

Nisam ništa htio pisati, ali većina tih starijih komplementaraca dolazi u drugim bojama. Jedan bude zeleni, a drugi tamno sivi, nešto u tom stilu.
tom_hifi

PostPostao/la Zmajz » Uto svi 26, 2020 1:51 pm

Po čemu se zna da su fejk? Čista znatiželja...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto svi 26, 2020 2:09 pm

Pogledaj da li na prednjoj strani u onim "rupicama" ima kakav tekst/logo ako nema moguće da je lažnjak. Druga metoda je težina elementa, u datasheetu bi trebao biti podatak koliko je tranzistor težak pa se tako može usporediti.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Uto svi 26, 2020 2:25 pm

Čemu tolika paranoja ? :)
Zašto bi komu bilo u interesu prodavati "fejk" kad se proizvode normalno, ima ih sve po svuda i košta manje od dolara komad.
Pogotovo ako su starije proizvodnje (što se i vidi po slikama).
To što mi pokurimo koješta ne treba značiti da odmah treba to isto proglasiti "fejkom" ;)
Veći problem je to što su tranzistori vjerojatno neupareni, mada i to ne smatram velikim problemom.
Previše smo postali "svileni"....
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica