...oprobao danas, na brzinu... radi
ono što se može reći je, koliko para.... od onoga što se dobije, vrijedi ovaj aluminijski komad sa utorom za vodilicu i sklopka... ostalo je (doduše debeli) lim i plastika... ono što nikako nije za preciznost je ovaj plastični dio koji se montira sa 2 dugačka šarafa pa se kao može pomicati prema i od glodala... plastika se donekle uvija pa ce tu trebati odraditi ili kompletan drveni (špera) "L" komad, ili dodati samo komad na plastični vertikalni dio

... montaža glodalice je rudimentarna, odn. na ho-ruk

, poslikam sutra - 4 vijka i 4 poluge kojima se glodalica stisne na mjesto, uz malo mrdanja amo-tamo da se dobije da sjedi u centru... moze bilo koja glodalica, ja sam ovu odmah uzeo upravo zato što je jednom montiranu ne mislim više skidati dolje (bez potrebe, naravno)... prvo što je trebalo obaviti na njoj je odsjeći par namotaja opruga koje su pre tvrde pa je manualna regulacija visine glodalice bila gotovo nemoguća u nekoj "preciznijoj" varijanti, nakon što sam otfikario 2-3 namotaja na obje opruge - dobio taman ono što treba... regulacija visine bi se mogla napraviti pomoću navojne šipke, to mi nešto palo na pamet, ali o tom- potom... treba obavezno i staviti "poklopac" plastični preko rupe gdje je glodalo izvirilo jer se obradak tu hoće prošetati a teško ga je držati čvrsto kad ga se gura kontra plastike koja se, jel, blago uvija... to je ono što sam uspio "dokučiti" danas, uz naravno obaveznu plastičnu vezicu na okidaču na samoj glodalici... sklopka koja dodje uz stolić radi korektno...
ono što je meni na umu (ok, barem od ovih normalnih i objavljivih stvari

) je uzet ovakav bit (pokojni Dean je radio s takvim okvire) pa da vidimo koliko i kako je precizno... okviri su uvijek "in"

router bit.jpg
evo i par fotki
20200510_105257.jpg
20200510_104257.jpg
20200510_104248.jpg
20200509_180805.jpg
20200510_211241.jpg
20200510_211233.jpg
...sve u svemu, nije Khadgar daleko od istine kad kaze da ce zaobic, ali meni se za ulozenu cifru (bez glabalice) cini vrlo upotrebljivo - DIY nadogradivo
jucer kad sam bio u KF bilo je jos par kutija u rack-u, pa ako zatreba, sad mogu ja otic vidit pa kupit (ako je ostalo)... nema frki.....

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.