Bepone napisao:danas pusten u pogon modul 3. po redu. izgleda ok, nije bilo vecih iznendjenja,ofset 1V na izlazu, dodao 150 oma u seriju sa R4, ofset bez chipa pao na 10mV..
apparatusonitus - ostavio nakaraju C1 i C2 kad se vratin na pokvareni cu videt opet..
zapisao tipicne napone za pomoc sebi da ne trazin okolo i drugima ako bude trebalo
Bepone napisao:evo tabelica sa mjerenjima modul 1 sa koreanskim trandjama KSA, KSC i modul 3 koji je sa fairchild originalima "E" koje sam uzeo na diyaudio- kao i svi -od onog indijca
iman jos cijelu ergelu tranzistora za isprobat ali ovako me veseli iz prve da su mjerenja jako slicna, ca bi znacilo da su i tranzistori takodjer .. ostatak su originali sa mousera a izlazi SJ50, SK135 iz furde Hitachi.
offset je mali na oba pojacala nakon male modifikacije oko R4..sad konacno nakon par dana borbe sa lemilicon i osciloskopom, moren to i ic slusat kako to zvuci a da nije mono
dadod napisao:Pa meni je odavno jasno da postovatelji cijevnih pojacala nikada nece priznati da neko tranzistorsko pojacalo svira bolje od cijevnog.
Cijevna pojacala unose izoblicenja, najcesce drugi i treci harmonik (a to je zbog toga sto vecina cijevnih pojacala koriste nisku globalnu negativnu povratnu vezu ili je ne koriste, a zbog izlaznog transformatora nije moguce postici jacu negativnu povratnu vezu) koji zvuce ugodno ali ipak to nije originalno snimljena muzika.
Ja nastojim da moja pojacala sto manje utjecu na original, ali sto je tu je, svakom svoje veselje.
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju