Kaj fali?
Savršeno očisti lemilicu dok pikneš vrh u to i svi lemovi mi bolje izgledaju nakon toga....
SasaKC83 napisao:Imam 50 tranzistora, tak da će bit 4 prešarafljivanja, nije tak strašno...
Edison napisao:
Mislis ih pricvrscivati na hladnjake i mjeriti u realnim uvjetima?
Po ladicama sam nasao svojih 9 i kupio sve sto je bilo u Holexu, a to je 7 komada. S tih 16 moci cu upariti za jedan kanal, a drugi ce jos malo pricekati...

Khadgar2007 napisao:Cinol....stavi to u najdonju ladicu, zatrpanu sa tko zna čime i zaboravi da to smeće uopće postoji. Ako nađeš nakon negog vremena onda šutni iza najvećeg ormara kojeg imaš kod kuće i kojeg ne mičeš niti kada farbaš zidove.
Za pravilno lemljenje je dovoljno ono malo paste što tinol žica sadrži i nakon toga je dobro oprati PCB sa isopropanolom. Čišćenje vrhova lemilice se vrši sa spužvicom namočenom u vodu i ocijeđenom ili uzmeš onu žicu za pranje suđa. Cinol će ti samo ubrzati trošenje vrha.
Lagati ću ako kažem da ne koristim tu pastu ali koristim tamo gdje ne mogu uz pomoć tinol žice i ono malo paste u njoj fercinati površinu koju lemim, a to su većinom tanji bakreni limovi i cijevi manjeg promjera. Tamo premažem površinu pastom,fercinam i onda dobro operem površinu da nema niti trunka te paste.
SasaKC83 napisao:Pa da, kaj, bolje zašarafat po 12 komada i upalit jednom da se zagrije na sat vremena i stabilizira nego šarafat jednog po jednog pa štoperica pa ovo pa ono...a ako se spoje u krug pojačala mogli bi se uparit na par razina mirne struje, jednostavno je okrenut potenciometar i pričekat da se opet stabilizira temperatura na višoj razini...Odmah ću vidjet kak se ponašaju hladnjaci i do kud mogu ići sa biasom...
SasaKC83 napisao:A kaj bi ti gradio sa ovim svojima? Ako ti koji fali mogu nešto ustupiti. Ja bi si upario 24 kom za monoblokove i ostavio 8 uparenih komada za F5 turbo...
Ostali su slobodni...
SasaKC83 napisao:OK, ovisno o mjerenjima raspodjelim ih u slične grupe po 6 komada, pa ćemo vidjet koji najbolje odgovaraju...Ili mi pošalješ te svoje pa sve uparim zajedno, bit će još više sličnih na veći uzorak...
SasaKC83 napisao:Ovi moji su kupljeni kod TME i mislim da su iz iste šarže, nisam siguran jer nisu sa mnom u Zg sad....mogu provjeriti u petak...to bi se trebalo vidjeti po brojevima?

Edison napisao:Pomalo slazem Aleph 5. Pokusao bih sa switcherskim napajanjima... pa sto bude.
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju