Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Ned lis 25, 2020 10:28 am

mene malo to poteze kupit, ali znam da bi to bio korak unazad.. :lol: :lol: npr da se napravi neki grupnjak i da se netko dobrovoljno ubija sa carinom, 5 ljudi po 40 kom lako se pokrije.. i onda netko to pouparuje i boh. prodavac je siguran jer je stoljecima uzvikuje po velikom diyaudiu. samo onda se nikad ne bi bavio sa novim fetovima. ovdje dobijes gotovu stvar i miljardu projekata sa time, a to nije nikad bilo pretjerano zanimljivo...
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned lis 25, 2020 10:34 am

kako p Jfetovi skoro vise ni ne postoje, interesantnije je uzeti 2SJ74 pak
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned lis 25, 2020 10:39 am

trenutno na stolu uparivanje kandidata i ispitivanje phonoa sa CPH3910, za kontru :P
Bepone

PostPostao/la davorin » Ned lis 25, 2020 11:14 am

Bepone napisao:mene malo to poteze kupit, ali znam da bi to bio korak unazad.. :lol: :lol: npr da se napravi neki grupnjak i da se netko dobrovoljno ubija sa carinom, 5 ljudi po 40 kom lako se pokrije.. i onda netko to pouparuje i boh. prodavac je siguran jer je stoljecima uzvikuje po velikom diyaudiu. samo onda se nikad ne bi bavio sa novim fetovima. ovdje dobijes gotovu stvar i miljardu projekata sa time, a to nije nikad bilo pretjerano zanimljivo...

Za grupnu kupnju ~5-6 članova foruma koji se bave poluvodičkim uređajima sa FET-ovima je to jako povoljna kupnja, naročito ako se uzme u obzir da su ti FET-ovi resprostranjeni i u već gotovim uređajima pa bi dobro došli i za eventualno njihov servis.
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Ned lis 25, 2020 4:52 pm

Izgleda da nema prevelikog interesa, zasad :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Schultz » Pon lis 26, 2020 2:39 pm

tom_hifi napisao:To kad bi kupio, došla bi i carina na to i ispalo bi preko 4 000kn. Znači, oko 20-kn po komadu. Što i nije tako puno, gledajući na taj način. :mrgreen:

Dostava Kutku u DE pa neka donese kada bude dolazio kući za Božić....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la audio kutak » Pon lis 26, 2020 3:20 pm

Schultz napisao:
tom_hifi napisao:To kad bi kupio, došla bi i carina na to i ispalo bi preko 4 000kn. Znači, oko 20-kn po komadu. Što i nije tako puno, gledajući na taj način. :mrgreen:

Dostava Kutku u DE pa neka donese kada bude dolazio kući za Božić....

Ta cijena u dolarima + shiping + 16% njemačkog PDV-a bi ispalo oko 3990 kn.... Zaokruženo 4000 kn, komad po 20 kn

Bez brige i ja bih platio carinu, tj. porez.... puno manje nego u hr, trenutno je 16%

Sa HR pdv-om je oko 4300 ako se računa samo PDV od 25% bei ikakvih ostalih troškova i dadžbina
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la yoke » Pon lis 26, 2020 4:22 pm

kolko sam upoznat kad se salje paket iz bijelog svijeta prema rvtaskoj
onda se zamoli prodavaca da u paket ne stavlja nikakav invojs
i da na paketu napise vrijednost 10$ ili koliko vam već odgovara
jednom kad to stigne na carinu imaju dvije opcije, jedna je da prodje
ali nažalost to ne ide tako u zadnje vrijeme
a druga je da vam se jave i zatraže dokaz da ste vi ''to nešto'' (obično šaku dijelo ili opremu koja ne radi) platili neku odredjenu sumu
s obzirom da se to salje elektronskim putem onda se lako pošalje račun na iznos od tih 10-50$
ili nešto ipak drugačije funkcionira kod vas...

meni se često zna desiti da zaboravim iz prve poslati puni iznos pa ga saljem iz dva puta...
često mi se to desi jer na računu znam imati 10$+shiping a poslije moram doplatiti do punog iznosa, tako da uvijek imam i taj dokaz da sam u datom trenutku platio pravi iznos od tih 10$ plus shiping, recimo 35$...

ne znam...meni nikako ne ide ta kupovina preko intereneta...

zato u zadnje vrijeme i kupujem samo iz EUa...
yoke

PostPostao/la gilhooley » Pon lis 26, 2020 4:57 pm

Zato nam i država jest tako siromašna zbog mufljuza poput Tebe...

Umjesto da odgovorno puniš državni proračun... :lol:
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la audio kutak » Pon lis 26, 2020 5:43 pm

yoke napisao:kolko sam upoznat kad se salje paket iz bijelog svijeta prema rvtaskoj
onda se zamoli prodavaca da u paket ne stavlja nikakav invojs
i da na paketu napise vrijednost 10$ ili koliko vam već odgovara
jednom kad to stigne na carinu imaju dvije opcije, jedna je da prodje
ali nažalost to ne ide tako u zadnje vrijeme
a druga je da vam se jave i zatraže dokaz da ste vi ''to nešto'' (obično šaku dijelo ili opremu koja ne radi) platili neku odredjenu sumu
s obzirom da se to salje elektronskim putem onda se lako pošalje račun na iznos od tih 10-50$
ili nešto ipak drugačije funkcionira kod vas...

meni se često zna desiti da zaboravim iz prve poslati puni iznos pa ga saljem iz dva puta...
često mi se to desi jer na računu znam imati 10$+shiping a poslije moram doplatiti do punog iznosa, tako da uvijek imam i taj dokaz da sam u datom trenutku platio pravi iznos od tih 10$ plus shiping, recimo 35$...

ne znam...meni nikako ne ide ta kupovina preko intereneta...

zato u zadnje vrijeme i kupujem samo iz EUa...

Ne kužim te yoke.... Ja sam uredno kupovao iz hr ili DE ili USA i uvijek sam platio kod kupnje punu cijenu sa poštarinom.... Kad mi je stiglo na hr ili DE carinu, ponekad su mi tražili račun.... Isprintaj ili emailom poslao i na to su mi ocarinili...

S druge strane, već jako dugo nisam dobio neki proizvod iz inozemstva a da prodavač napiše manju cijenu....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica