Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Master of disaster » Pon stu 23, 2020 9:23 am

Ako imaš vezu na tehničkom, dpf se elegantno i efikasno riješava sa brusilicom, aparatom za varenje i reprogramiranjem. :mrgreen: Nisam radio, ali mi je pričao prijatelj. :mrgreen: :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Pon stu 23, 2020 9:35 am

..,.navodno ne treba ni veza, iako mi je to sumLJivo otkad se prikapčaju na OBD :think: ... a odmah ti ponude i da ti dodaju mapu... :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Pon stu 23, 2020 9:37 am

pamook napisao:..,.navodno ne treba ni veza, iako mi je to sumLJivo otkad se prikapčaju na OBD :think: ... a odmah ti ponude i da ti dodaju mapu... :lol: :lol:

Kako će proć inače :lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Pon stu 23, 2020 9:41 am

:think: nemam pojma, navodno se sve skupa (DPF, EGR i popratna skalamerija) programski makne iz cijele slike, iako je meni to ultrasumnjivo... al moram priznat da sam došao u napast, svakih cca 10-15 dana se gofno upali uz omraženi "ping!" pa onda ajd na obilaznicu i vozi se ko kreten u krug jedno 20 minuta (ljeti kraće, ali nije ljeto)... pa ga ugasi, pa mir neko vrijeme.... ubi ga gradska vožnja, a distance su mi ono, 2km ako baš daleko idem, a inače oko 800m :lol: :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Pon stu 23, 2020 9:53 am

Vožnja dvorištem amo-tamo ne pomaže? :lol:
davorin

PostPostao/la Bepone » Pon stu 23, 2020 9:59 am

pamook napisao::think: nemam pojma, navodno se sve skupa (DPF, EGR i popratna skalamerija) programski makne iz cijele slike, iako je meni to ultrasumnjivo... al moram priznat da sam došao u napast, svakih cca 10-15 dana se gofno upali uz omraženi "ping!" pa onda ajd na obilaznicu i vozi se ko kreten u krug jedno 20 minuta (ljeti kraće, ali nije ljeto)... pa ga ugasi, pa mir neko vrijeme.... ubi ga gradska vožnja, a distance su mi ono, 2km ako baš daleko idem, a inače oko 800m :lol: :lol: :lol:

previse si osjetljiv na lampice.. cijeli brazil i kina se vozi sa pol lampica upaljenim, one za motor svima svijetle. nemore te tehnologija inkomodirat :lol:
Bepone

PostPostao/la Master of disaster » Pon stu 23, 2020 1:09 pm

pamook napisao::think: nemam pojma, navodno se sve skupa (DPF, EGR i popratna skalamerija) programski makne iz cijele slike, iako je meni to ultrasumnjivo... al moram priznat da sam došao u napast, svakih cca 10-15 dana se gofno upali uz omraženi "ping!" pa onda ajd na obilaznicu i vozi se ko kreten u krug jedno 20 minuta (ljeti kraće, ali nije ljeto)... pa ga ugasi, pa mir neko vrijeme.... ubi ga gradska vožnja, a distance su mi ono, 2km ako baš daleko idem, a inače oko 800m :lol: :lol: :lol:

Zavisi od auta do auta. Na nekima se može isključiti navedeni sklop (koji onda treba i fizički eliminirati (osim EGR, njega se samo isključi)), međutim, treba onda imati hebenu vezu na tehničkom (oba oka širom zatvorena :mrgreen: ), jer auto više ne zadovoljava eko test, a da ne spominjem sitnice poput homologacije.

Vozila sa dpf filterima nikako nisu za vožnju na kratke relacije, ako je ista pravilo. Svakako preporučam vozikanje kada to zahtjeva čišćenje dpf-a, jer je alternativa vrlo skupa zamjena.
Master of disaster

PostPostao/la Bepone » Pon stu 23, 2020 1:23 pm

ozivljavanje mrtvih brzinomjera za KTM 690..
viber_image_1.jpg
viber_image.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon stu 23, 2020 8:22 pm

je pao osigurac ?
Pao Pepeo

PostPostao/la Schultz » Pon stu 23, 2020 11:45 pm

Master of disaster napisao:

Zavisi od auta do auta. Na nekima se može isključiti navedeni sklop (koji onda treba i fizički eliminirati (osim EGR, njega se samo isključi)), međutim, treba onda imati hebenu vezu na tehničkom (oba oka širom zatvorena :mrgreen: ), jer auto više ne zadovoljava eko test, a da ne spominjem sitnice poput homologacije.

Vozila sa dpf filterima nikako nisu za vožnju na kratke relacije, ako je ista pravilo. Svakako preporučam vozikanje kada to zahtjeva čišćenje dpf-a, jer je alternativa vrlo skupa zamjena.

Zato sam ja sada uzeo benzinca i ko ih šljivi.....
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica