... a odmah ti ponude i da ti dodaju mapu... pamook napisao:..,.navodno ne treba ni veza, iako mi je to sumLJivo otkad se prikapčaju na OBD... a odmah ti ponude i da ti dodaju mapu...
![]()
nemam pojma, navodno se sve skupa (DPF, EGR i popratna skalamerija) programski makne iz cijele slike, iako je meni to ultrasumnjivo... al moram priznat da sam došao u napast, svakih cca 10-15 dana se gofno upali uz omraženi "ping!" pa onda ajd na obilaznicu i vozi se ko kreten u krug jedno 20 minuta (ljeti kraće, ali nije ljeto)... pa ga ugasi, pa mir neko vrijeme.... ubi ga gradska vožnja, a distance su mi ono, 2km ako baš daleko idem, a inače oko 800m pamook napisao::think: nemam pojma, navodno se sve skupa (DPF, EGR i popratna skalamerija) programski makne iz cijele slike, iako je meni to ultrasumnjivo... al moram priznat da sam došao u napast, svakih cca 10-15 dana se gofno upali uz omraženi "ping!" pa onda ajd na obilaznicu i vozi se ko kreten u krug jedno 20 minuta (ljeti kraće, ali nije ljeto)... pa ga ugasi, pa mir neko vrijeme.... ubi ga gradska vožnja, a distance su mi ono, 2km ako baš daleko idem, a inače oko 800m![]()
![]()
pamook napisao::think: nemam pojma, navodno se sve skupa (DPF, EGR i popratna skalamerija) programski makne iz cijele slike, iako je meni to ultrasumnjivo... al moram priznat da sam došao u napast, svakih cca 10-15 dana se gofno upali uz omraženi "ping!" pa onda ajd na obilaznicu i vozi se ko kreten u krug jedno 20 minuta (ljeti kraće, ali nije ljeto)... pa ga ugasi, pa mir neko vrijeme.... ubi ga gradska vožnja, a distance su mi ono, 2km ako baš daleko idem, a inače oko 800m![]()
![]()
Master of disaster napisao:pamook napisao::think: nemam pojma, navodno se sve skupa (DPF, EGR i popratna skalamerija) programski makne iz cijele slike, iako je meni to ultrasumnjivo... al moram priznat da sam došao u napast, svakih cca 10-15 dana se gofno upali uz omraženi "ping!" pa onda ajd na obilaznicu i vozi se ko kreten u krug jedno 20 minuta (ljeti kraće, ali nije ljeto)... pa ga ugasi, pa mir neko vrijeme.... ubi ga gradska vožnja, a distance su mi ono, 2km ako baš daleko idem, a inače oko 800m![]()
![]()
Zavisi od auta do auta. Na nekima se može isključiti navedeni sklop (koji onda treba i fizički eliminirati (osim EGR, njega se samo isključi)), međutim, treba onda imati hebenu vezu na tehničkom (oba oka širom zatvorena), jer auto više ne zadovoljava eko test, a da ne spominjem sitnice poput homologacije.
Vozila sa dpf filterima nikako nisu za vožnju na kratke relacije, ako je ista pravilo. Svakako preporučam vozikanje kada to zahtjeva čišćenje dpf-a, jer je alternativa vrlo skupa zamjena.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 7 gostiju