NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Master of disaster » Pet sij 22, 2021 7:47 am

Naravno. Zato se na dasku ispod njih zašarafe neki lavori od 38cm u promjeru.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Ned sij 24, 2021 5:15 pm

Nije Lofi buvljak ali veseli. Stigli (još prije tjedan dva, ali ja sam sa slikama sporiji od pošte sa paketima, što je impresivno postignuće :lol: ) neki paketići iz Zadra sa jezgrom budućeg line array projekta. Philips 7063. :D

20210111_101013.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la homer » Pet ožu 12, 2021 1:01 pm

Susjeda prodaje kuću pa čisti tavan i rjašava se viška stvari, neki susjedi su dobili lonce i tanjure, neki posteljinu a ja ovo
IMG_20210311_180828.jpg
Riz gramofon, nema oznaku ali rekao bi da je to neka Tosca samo verzija bez pojačala, jedan stari Sharp magnetofon, i Praktica fotoaparat sa 3 objektiva i bljeskalicom u kompletu. Sa ebaya sam naručio adapter da mogu objektive nasaditi na Canon digitalac pa će da eksperimentiram :D

IMG_20210311_180917.jpg
Gramofon je više manje cijeli, jako je prašnjav, na poklopcu je bivši vlasnik izbušio rupe i zašarafio obične pante za ormare :o .

IMG_20210311_181431.jpg
Magnetofon je isto tako u lošem stanju, fali mi jedino kabel za napajanje, sve drugo je više manje cijelo. Uglavnom sve osim fotoaparata je hrpa smeća ali mene veseliiiii
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
homer

PostPostao/la Master of disaster » Pet ožu 12, 2021 1:10 pm

homer napisao:Susjeda prodaje kuću pa čisti tavan i rjašava se viška stvari, neki susjedi su dobili lonce i tanjure, neki posteljinu a ja ovo
IMG_20210311_180828.jpg
Riz gramofon, nema oznaku ali rekao bi da je to neka Tosca samo verzija bez pojačala, jedan stari Sharp magnetofon, i Praktica fotoaparat sa 3 objektiva i bljeskalicom u kompletu. Sa ebaya sam naručio adapter da mogu objektive nasaditi na Canon digitalac pa će da eksperimentiram :D

IMG_20210311_180917.jpg
Gramofon je više manje cijeli, jako je prašnjav, na poklopcu je bivši vlasnik izbušio rupe i zašarafio obične pante za ormare :o .

IMG_20210311_181431.jpg
Magnetofon je isto tako u lošem stanju, fali mi jedino kabel za napajanje, sve drugo je više manje cijelo. Uglavnom sve osim fotoaparata je hrpa smeća ali mene veseliiiii

Prakticu ima moj stari. Objektivi koje ima sa njom su Carl Zeiss, i isto je napravio moj brat, sa dobrim rezultatima.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet ožu 12, 2021 2:13 pm

Na koji Canon ste stavili taj objektiv? Nisam uopće znao da se to može napraviti. Imam jednu Practicu(BMS electronic) koju uopće ne koristim a objektiv se naravno može skinuti pa bi bila zgodna igrarija vidjeti da li se može staviti na mog Canona A630(iako sumnjam...).
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la homer » Pet ožu 12, 2021 2:34 pm

Ja imam Canon eos 40d, kod nas nisam našao adapter za Praktica objektive pa sam ga naručio na ebayu, inaće imam objektiv od ruskog Zenita, standardni 50mm objektiv sa 42mm navojem i za njega sam adapter kupio u Canosi na Bundeku (cca 50-60 kn) i uredno ga mogu koristiti na Canonu. Naravno sve postavke fokusa i otvora blende radiš ručno na objektivu bez ikakve potvrde od strane aparata pa ti slike često budu van fokusa ali zato kad pogodiš onda fakat dobiješ super sliku.
homer

PostPostao/la Edison » Pet ožu 12, 2021 2:43 pm

Khadgar2007 napisao:Na koji Canon ste stavili taj objektiv? Nisam uopće znao da se to može napraviti. Imam jednu Practicu(BMS electronic) koju uopće ne koristim a objektiv se naravno može skinuti pa bi bila zgodna igrarija vidjeti da li se može staviti na mog Canona A630(iako sumnjam...).

To je kasnija Practica s B-bajonetom. Ne mozes to montirati skoro na nista, a pogotovo na taj Canon...
Edison

PostPostao/la drazenK » Pet ožu 12, 2021 3:02 pm

Edison napisao:
Khadgar2007 napisao:Na koji Canon ste stavili taj objektiv? Nisam uopće znao da se to može napraviti. Imam jednu Practicu(BMS electronic) koju uopće ne koristim a objektiv se naravno može skinuti pa bi bila zgodna igrarija vidjeti da li se može staviti na mog Canona A630(iako sumnjam...).

To je kasnija Practica s B-bajonetom. Ne mozes to montirati skoro na nista, a pogotovo na taj Canon...

a postoje i adapteri tj prilagodni prsteni za kombiniranje objektiv-aparat..
možda bi trebalo malo guglati..
drazenK

PostPostao/la Edison » Pet ožu 12, 2021 3:17 pm

drazenK napisao:a postoje i adapteri tj prilagodni prsteni za kombiniranje objektiv-aparat..
možda bi trebalo malo guglati..

Praktica je tradicionalno imala navoj M42x1 za montazu objektiva. To je stari standard koji je davno koristio Pentax i jos hrpa fotoaparata. No svi su ti proizvodjaci malo pomalo odustali i isli na modernije bajonete. Ostala je samo Praktica i ruski Zenit. Onda je Praktice izbacila taj svoj "B" bajonet i nekoliko B fotoaparata, ali je uskoro i propala. Da li netko pravi adaptere za takav bajonet za druge tipove aparata, ne bih znao, trebalo bi traziti na internetu. No tko bi od naprednih fotografa htio montirati takve B-objektive, a nije ih bilo puno, na neki danasnji moderniji aparat? Ti su objektivi i kvalitetom i izradom i cijenom bili tek prosjecni. Danas u digitaliji trebaju kvalitetniji objektivi od takvih.

Canon koji Khadgar ima, ima adapter tj. plasticnu cijev koja se namontira oko objektiva i ima navoj za predlece ili sjenilo.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Zmajz » Pet ožu 12, 2021 4:04 pm

Za Prakticu "B" serije ima i adaptera i gotovih objektiva... koga interesira neka gugla... ja imam Praktica B200 Electronic, fina sprava
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica