Hajde onda tek par rečenica....
Ako ga nitko nije htio ili znao vratiti u život, pitanje je isplati li se to uopće, pogotovo da bude potpuno funkcionalan.
Danas je beskrajno jeftinije snimati i miksati digitalno, pogotovo na "balkanski" način - bez plaćanja licence za softver

Magnetofoni, pogotovo ovako kompleksni nisu jednostavni i praktični za oživljavanje od nule. Prvenstveno zato što su dijelovi prilično nedostupni - čitaj: bezobrazno skupi, drugo što za to treba imati odgovarajuću opremu i znanje za podešavanje.
Posebno ovakvi višetračni zbog glava koje su uglavnom izraubane (kao što su i tvoje

)
Kad ih se i pronađe na intenetu (glava od $500,00 na više, obični pinch roller od $60,00, capstan motor od $400,00 itd...)
Sve te cijene se odnose uglavnom na RABLJENE dijelove koji ne garantiraju savršenu funkcionalnost i u krajnjoj nuždi će ih kupiti netko komu DOISTA trebaju.
Ispravne 48-ce se mogu kupiti i za manje od $1.000,00 ali najvjerojatnije u sličnom stanju kao što je i tvoja.
Moguće je da dovođenje u život i neće puno koštati ako se sve samo uredi uz vjeru da ništa ozbiljnije nije krepalo, ali pitanje je kakva će kvaliteta tog "života" biti.
Sve se može napraviti ali pitanje po koju cijenu vremena i novca.
Dobra stvar je što su te mašine vrlo robusne i osim gumenih dijelova i glava ostalo ne krepava tek tako.
Ovako, na neviđeno nije moguće davati neke savjete jer se radi o kompleksnom stroju gdje je veći problem podesiti sve to nego mijenjati kondenzatore i gumice.
Imam doma tri komada Tascama BR20 u radnom stanju (+ cijelu hrpu raznih REVOXA i Studera (Uhere i japance ne brojim

)) ali nikako da se odvažim restaurirati ih onako kako bih htio budući znam što me čeka

Ako ti je zanimljivo samo da ga imaš i da nešto radi onda to ne bi trebalo biti prekomplicirano, ali preoptimistično je očekivati da ćeš tek sa savjetima sa strane odraditi dobar posao.
Doduše, nikad se ne zna jer možda je sve jednostavnije nego što izgleda
Inače, takvi višetračni magnetofoni nisu previše traženi i ne postižu neke cijene jer nisu previše upotrebljivi u HI_FI-stičke svrhe a za snimanja su ih istisnuli digitalni uređaji.
Eto, nadam se da nisam ubio daljnju volju.
Ako se odvažiš ići dalje pomoći ću koliko ovako na daljinu mogu.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......