Je... Dakle, Thorens ide bratu.
Mata niti nema (na slici), ali je na lo LoFI buvljaku bio jedan Philips gramofon u lošem stanju, a na njemu je bio dobar gumeni mat, i tako, sada se on nalazi na regi, i sjeo je kao saliven...
Ručka ima podešavanje gazne sile, anti skatinga, ali nema VTA, to jest treba ručku demontirati i ubacivati podloške, tako se podešava VTA, nije baš na ruku, ali mi to ni ne predstavlja problem pošto ću imati jednu zvučnicu (nadam se poštenu

) i kada jednom podesim to je to.
Da, za sada je u planu čišćenje, pa zvučnica pa korištenje, eventualni upgradeovi kasnije. Jedan od boljih je po meni odvajanje motora od šasije, mislim da je to za ovaj gramofon modifikacija sa najvećim uloženo - dobiveno odnosom.
Stakleni tanjur košta sedamdesetak funti. Radije ću novac uložiti u zvučnicu, a ako naleti komad stakla od 10mm, ću dati izrezati tanjur.
kada smo kod zvučnice, ja baš i nisam jako u gramofonima i izkristliziralo mi se je jedno pitanje, na primjer; Ortofon 2M red (MM zvučnica) i Ortofon quintet red (MC zvučnica), obje su recimo ista klasa po Ortofonu, ali ne i cijenovno, 2M je cca 900 kn, a quintet red košta cca 2400 kn. Kolika je razlika između te dvije zvučnice? Osim financijske

Da li MC opravdava razliku cijene? Naravno da nemam phono stage za MM zvučnicu, pa bi u tom slučaju morao i to riješiti...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.