Mod, definitivno idi na MM. Za MC , govorim s mojim iskustvom ode puno kunica… što zbog njene skupoće što zbog popratne elektronika.
A u ostalom MM može i cjevno pojačanje pa usput i svjetli!
grunf napisao:ko kaže da pretpojačalo za MC košta , donja shema ne može biti jednostavnija i dobra je ,od Hirage , posli staviš klasičan MM stupanj , inače neki koriste ovo kao I/V stupanj za strujne dac-eve
Edison napisao:grunf napisao:ko kaže da pretpojačalo za MC košta , donja shema ne može biti jednostavnija i dobra je ,od Hirage , posli staviš klasičan MM stupanj , inače neki koriste ovo kao I/V stupanj za strujne dac-eve
Grunfe, a imas li ti te Toshibine tranzistore sa sheme? To bi trebali biti neki niskoshumni...
Master of disaster napisao:Je... Dakle, Thorens ide bratu.
Mata niti nema (na slici), ali je na lo LoFI buvljaku bio jedan Philips gramofon u lošem stanju, a na njemu je bio dobar gumeni mat, i tako, sada se on nalazi na regi, i sjeo je kao saliven...
Ručka ima podešavanje gazne sile, anti skatinga, ali nema VTA, to jest treba ručku demontirati i ubacivati podloške, tako se podešava VTA, nije baš na ruku, ali mi to ni ne predstavlja problem pošto ću imati jednu zvučnicu (nadam se poštenu) i kada jednom podesim to je to.
Da, za sada je u planu čišćenje, pa zvučnica pa korištenje, eventualni upgradeovi kasnije. Jedan od boljih je po meni odvajanje motora od šasije, mislim da je to za ovaj gramofon modifikacija sa najvećim uloženo - dobiveno odnosom.
Stakleni tanjur košta sedamdesetak funti. Radije ću novac uložiti u zvučnicu, a ako naleti komad stakla od 10mm, ću dati izrezati tanjur.
kada smo kod zvučnice, ja baš i nisam jako u gramofonima i izkristliziralo mi se je jedno pitanje, na primjer; Ortofon 2M red (MM zvučnica) i Ortofon quintet red (MC zvučnica), obje su recimo ista klasa po Ortofonu, ali ne i cijenovno, 2M je cca 900 kn, a quintet red košta cca 2400 kn. Kolika je razlika između te dvije zvučnice? Osim financijskeDa li MC opravdava razliku cijene? Naravno da nemam phono stage za MM zvučnicu, pa bi u tom slučaju morao i to riješiti...
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 4 gostiju