Zmajz napisao:Valjda na pločama piše koja je predekvalizacija korištena kod snimanja ploče, mada mislim da su sve novije ploče rađene po RIIA standardu
davorin napisao:Kroz kontakte sa korisnicima gramofona koji danas kupuju ploče (stara, re-masrerizirana i ne-masterizirana, skupa, jeftina, i zapravo sva nova izdanja LP-ploča!![]()
) sam dobio informacije da većina novo-rezanih ploča iz Japana (jako kvalitetne, u prijevodu čitaj: jako skupe!
) nema zapravo nikakve veze sa niti jednim striktno dogovorenim starim standardom pa niti sa RIAA koji je uobičajen i za koji je većina pred-pojačala napravljena!?
Edison napisao:davorin napisao:Kroz kontakte sa korisnicima gramofona koji danas kupuju ploče (stara, re-masrerizirana i ne-masterizirana, skupa, jeftina, i zapravo sva nova izdanja LP-ploča!![]()
) sam dobio informacije da većina novo-rezanih ploča iz Japana (jako kvalitetne, u prijevodu čitaj: jako skupe!
) nema zapravo nikakve veze sa niti jednim striktno dogovorenim starim standardom pa niti sa RIAA koji je uobičajen i za koji je većina pred-pojačala napravljena!?
Danas izbacuju nove ploce koje nisu po RIAA standardu? Pa po kojem su standardu onda, i kako to zvuci na normalnom sistemu koji u 99% slucajeva ima RIAA pretpojacalo?

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 10 gostiju