dredder napisao: regulatori se griju za poludit
Kako god, nije normalno stanje, negdje nešto ne štima.
dredder napisao: regulatori se griju za poludit
ilimzn napisao:Ne bi trebalo biti teško provjeriti struju grijanja ampermetrom.
I naravno, je li uopće grijanje spojeno kao 12 ili 6V s obzirom da su sa ECC81-2-3 moguće obje opcije?
davorin napisao:ilimzn napisao:Ne bi trebalo biti teško provjeriti struju grijanja ampermetrom.
I naravno, je li uopće grijanje spojeno kao 12 ili 6V s obzirom da su sa ECC81-2-3 moguće obje opcije?
Zar je stvarno problem spojiti instrument i izmjeriti kolika je struja koja teče između ispravljača (12V-stabilizirano) i pločice pred-pojačala!?
davorin napisao:dredder napisao:Samo ne traži of mene da mičem bypasse baš su mi lijepi. Jutros sam opet pokušao poslušati LP, hladnjaci na regulatorima 7812 su nakon 5 minuta toliko užareni da sam sam iskopčao struju. Možda je u grecu problem, izlaz iz trafoa je ok mjerio sam ga, ima graetz 2 regulatora, dvije diode gdje sam stavio kratkospojnike i izlaz na pcb i ovaj niz kondenzatora mislim da je to sve što se tiče ovog dijela na pločici za grijanje.
Mislim da je čak dobro da se grijanje gasi, znači da se neće zapaliti bolje da se ugasi nego zapali, treba samo ukloniti ono što ga opterećuje, idemo malo razlemit opet.
P.s. moram si naručit neki phono da svirucka dok na phonou radim
U tvome slučaju su 2 stabilizatora paralelno, struja je manja od I~1A (dakle manja od I~0,5A po jednom stabilizatoru!), a ulazni napon u stabilizator (izmjeri ga!) je vjerojatno oko ~15V pa u slučaju ispravnog spoja na ploči pred-pojačala ne smije doći do pregrijavanja.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju