Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Edison » Uto vel 07, 2023 11:32 am

Ako bi bilo slucajno nekoliko komada PL84, ili EL86, ili slicnih, davorin ce znati bolje od mene koje bi jos mogle, ja bi ih iskoristio i napravio "nesto u duhu foruma". Probao bih napraviti jos jedno pretpojacalo... A ne treba mi ih puno, niti mi trebaju brzo. A za transport bi nasli neki nacin da ne opterecujemo tubemana...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Uto vel 07, 2023 11:46 am

tubeman napisao:Zdnjih mjesec-dva su bili vrlo intenzivni po pitanju raznih donacija.
Jedna od njih je i ovih pola kubika raznih cijevi, uglavnom P serije među kojima ima podosta PCL805, PCL82, PCF80 i sl, pa ako ima zainteresiranih koji bi s tim možda nešto radili mogu se slobodno javiti. Cijena je naravno uobičajenih 0 € za komad. Problem je samo distribucija :(

Znam da su samo trenutno samo KK (free shipping) atrakivni, ali mooožda postoji još kakva iskrica pravog entuzijama :)

Davorin će sigurno pripremiti odgovarajuću shemu :) :)

Slika

Primam SAMO ozbiljne ponude ;)

Uvijek sam zainteresiran za PCF80, PCF82 i PCF802, naravno ukoliko su ispravne! :lol:
Nekakav projekt sa PCL82, PCL805 i PCF80 mogu napraviti, iako sve šeme koje su objavljene sa ECL82, ECL805 (i ECL85) i ECF80 vrijede i za "P" seriju vodeći računa o naponima i strujama grijanja.
Posebna pogodnost je da se grijanja elektronki "P" serije mogu spojiti u seriju te napajati sa strujom od 0,3A, a napon grijanja će biti zbroj napona grijanja serijski spojenih elektronki. Tako bi zagrijanje serijskog spoja elektronki u pojačalu sa 2 komada PCL805 i jednom PCF80 trebalo imati namotaj od 44V za struju od 0,3A (ili 0,6A za stereo pojačalo). Grijanje svake PCL805 traži 17,5V (ukupno 35V), a za PCF80 treba 9V što u zbroju daje 44V. Grijanja u stereo pojačalu se mogu spojiti i u seriju pa bi tako trebao namotaj od 88V/0,3A (4x17,5V za 4xPCL805 i 2x9V za 2xPCF80).
davorin

PostPostao/la pamook » Uto vel 07, 2023 11:52 am

Edison napisao:Ako bi bilo slucajno nekoliko komada PL84, ili EL86, ili slicnih, davorin ce znati bolje od mene koje bi jos mogle, ja bi ih iskoristio i napravio "nesto u duhu foruma". Probao bih napraviti jos jedno pretpojacalo... A ne treba mi ih puno, niti mi trebaju brzo. A za transport bi nasli neki nacin da ne opterecujemo tubemana...

...mislim da je nekoliko PL84 bilo u jednoj kutiji s rinfuzom, pogledam pa ako ima izmjerim i posaljem po dogovoru :D.... a ako budes trebovao koju EL86, to cemo kvalitetno rijesiti u istom paketu (imam nekoliko komada koje nikad nisu zazivile u mojoj reinkarnaciji tvoje "ferate" :) )....
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tubeman » Uto vel 07, 2023 12:53 pm

Edison napisao:Ako bi bilo slucajno nekoliko komada PL84, ili EL86, ili slicnih, davorin ce znati bolje od mene koje bi jos mogle, ja bi ih iskoristio i napravio "nesto u duhu foruma". Probao bih napraviti jos jedno pretpojacalo... A ne treba mi ih puno, niti mi trebaju brzo. A za transport bi nasli neki nacin da ne opterecujemo tubemana...

Ima.

Napiši koliko čega.
Pošta će kad još malo porastu golubovi pismonoše.
Diližansa je otišla prije dva tjedna. Vraća se tek za mjesec dana ako ju ne zapale divlja goranska plemena :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Zmajz » Uto vel 07, 2023 1:00 pm

Kad se svi već raspituju, mene interesira nešto od PL/EL 504 (500), paako ostane...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la davorin » Uto vel 07, 2023 1:06 pm

Evo jedna obećana šema, ali ovaj puta jednog tvorničkog pojačala. Možda će podaci o snazi iznenaditi neke, ali ta pojačala stvarno rade stabilno sa tim naponima (imao sam 2 modela malo različita kod sebe koja sam servisirao i izmjerio) i daju jako puno izlazne snage. Rade samo PCL805 (vjerujem i ECL805), a PCL85 ne mogu dugo izdržavati takve napone i davati toliku snagu.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Edison » Uto vel 07, 2023 2:21 pm

tubeman napisao:Ima.

Napiši koliko čega.

Dobro bi mi doslo nesto od ovih: EL86/PL84/UL84 tim redosljedom, 4 komada, a ako ima 6 bilo bi idealno.

I za ispravljanje i stabilizaciju: PY81/PY82/PY88 i PCL82 ili PCL85/PCL805. 2 ispravljacice i 2 za stabilizaciju.

tubeman napisao:Pošta će kad još malo porastu golubovi pismonoše.
Diližansa je otišla prije dva tjedna. Vraća se tek za mjesec dana ako ju ne zapale divlja goranska plemena :) :) :)

:lol:

Uopce nije hitno. Prije proljeca necu ni pomisliti raditi, preferiram ljeto. A valjda cemo nesto smisliti za transport do tada... :)
Edison

PostPostao/la Edison » Uto vel 07, 2023 2:27 pm

pamook napisao:...mislim da je nekoliko PL84 bilo u jednoj kutiji s rinfuzom, pogledam pa ako ima izmjerim i posaljem po dogovoru :D.... a ako budes trebovao koju EL86, to cemo kvalitetno rijesiti u istom paketu (imam nekoliko komada koje nikad nisu zazivile u mojoj reinkarnaciji tvoje "ferate" :) )....

Hvala pamooce! :D
Za sad ako ti nalete pod ruku, nemoj ih zatrpati na dno kace... ;)
Ako bude trebalo, mozemo rijesavati i kad dodju topliji dani...
Edison

PostPostao/la potepuh » Uto vel 07, 2023 11:27 pm

Ako ima kos I ja bi uzeo 4 kos el86 ali 4 kos nekih drugih.. Da se napravi eno preprosto pojacalo. Postarino placam
potepuh

PostPostao/la Cindra » Sri vel 08, 2023 5:28 pm

Ja bih uzeo nekaj EL 86. Kolega iz Varaždina dolazi često u ZG pa se za lokalne organizira dostava do praga il' prve bertije
Cindra

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica