Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Edison » Sri kol 28, 2013 8:36 am

ziki napisao:Ovo bi u nekom budućem vremenu trebalo izrasti u ACA 1.

Lijepo to izgleda.
Moji ACA monoblokici sviraju u malom kuhinjskom sistemu i zadovoljan sam zvukom.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la ziki » Sri kol 28, 2013 9:15 am

Vjerujem da radi lijepo. Nakon što sam vidio tvoje, prelomio sam i odlučio napraviti ih i sam. :)
ziki

PostPostao/la audio kutak » Sri kol 28, 2013 10:25 pm

Pitanje glede izolacije tranzistora na hladnjaku.....

uskoro se idu montirati tranzistori na hladila i malo sam u dilemi.... naime, bd 139/140 su tak napravljeni da
šaraf za učvrščivanje koji prolazi kroz sredinu je udaljen za list papira od metala sa zadnje strane. Plastika u
krugu rupe je jedva primjetna!

jel se moram brinuti i taj šaraf trebam izolirati na tom dijelu koji prolazi kroz tranzistor
ili da samo zašarafim u hladilo i gotovo?

moji su kao na priloženoj slici.

ps.da otvorim posebnu temu o izolaciji tranzistora pa da tamo svi istresemo bogata diy-erska iskustva?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Sri kol 28, 2013 11:14 pm

BD139/140 pricvrstis vijkom, ne treba izolacija za vijak, tako je tranzistor konstruiran.
Prema hladnjaku ispod tranzistora stavljas izolacionu podlosku i pastu.

Kad montiras bilo kakvo tronozno cudo na hladnjak, dobro je instrumentom ispitati da li ikoja nozica ima direktnu vezu s kucistem/hladnjakom. Ako ima, nesto si zeznuo.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Sri kol 28, 2013 11:35 pm

Edison napisao:BD139/140 pricvrstis vijkom, ne treba izolacija za vijak, tako je tranzistor konstruiran.
Prema hladnjaku ispod tranzistora stavljas izolacionu podlosku i pastu.

Kad montiras bilo kakvo tronozno cudo na hladnjak, dobro je instrumentom ispitati da li ikoja nozica ima direktnu vezu s kucistem/hladnjakom. Ako ima, nesto si zeznuo.

to sa pastom i podloškom mi je jasno, to sam naučio odmalena .... brine me što je navoj šarafa preblizu metalnom djelu tranzistora.....

nema druge nego stegnuti i provjeriti instrumentom....

;) Edisone!
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la davorin » Čet kol 29, 2013 1:18 pm

Danas sam radionu obogatio s jednom alatkom koju do sada nisam imao! Dubina reza od 100mm, duljina reza od 205mm, kut pile od -45°do +45°se može podesiti i u horizontalnoj i u vertikalnoj ravnini, 4 pile s zupcima od tvrdog metala (promjer 210mm s promjerom prihvata od 30mm i debljinom od 2,6mm; pile sa 30-40-60-80 zubaca), motor od 1700W, itd...
Kupljeno u LIDL-u po cijeni od 999 kuna + 99 kuna za dodatne 3 pile, a jamstvo je 3 godine.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la tubeman » Čet kol 29, 2013 2:24 pm

Sada će biti i 45 stupnjeva rezova (preciznih :) ).

Dobro je to imati.
Ručno je gotovo nemoguće odrezati dobar kut a dapaše jedan s drugim (kutije), a o preciznim rezovima štapova i tanjih komada da i ne govorimo.

Ima li kakvu šinu ha hod pile naprijed-natrag ?
Na slici se ne vidi dobro, a tih 200 mm full dubine od 100 mm ne ide bez šine s ovakvim utorom.

Dio pila ćeš najvjerojatnije brzo škartirati jer nisu precizne. Provjereno, imam ih barem desetak takvih :(
One poštenije će biti nešto skuplje, ali u dva tri lista se isplati uložiti par sto kuna. Više ih i ne treba.
Iole kvalitetnih nema ispod 100-150 kuna. Provjereno :( :(
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la mishox » Čet kol 29, 2013 3:24 pm

u pravu si. Sa tim listovima (pilama) ne treba škrtariti. inače postane "skup sport".
Nisam siguran da li postoji šina za hod, već se dubina i "širina" reza od 200-njam mm postigne samom veličinom lista za rezanje?
---------------------
http://www.misho.info
mishox

PostPostao/la davorin » Čet kol 29, 2013 3:37 pm

tubeman napisao:Sada će biti i 45 stupnjeva rezova (preciznih :) ).

Dobro je to imati.
Ručno je gotovo nemoguće odrezati dobar kut a dapaše jedan s drugim (kutije), a o preciznim rezovima štapova i tanjih komada da i ne govorimo.

Ima li kakvu šinu ha hod pile naprijed-natrag ?
Na slici se ne vidi dobro, a tih 200 mm full dubine od 100 mm ne ide bez šine s ovakvim utorom.

Dio pila ćeš najvjerojatnije brzo škartirati jer nisu precizne. Provjereno, imam ih barem desetak takvih :(
One poštenije će biti nešto skuplje, ali u dva tri lista se isplati uložiti par sto kuna. Više ih i ne treba.
Iole kvalitetnih nema ispod 100-150 kuna. Provjereno :( :(

mishox napisao:u pravu si. Sa tim listovima (pilama) ne treba škrtariti. inače postane "skup sport".
Nisam siguran da li postoji šina za hod, već se dubina i "širina" reza od 200-njam mm postigne samom veličinom lista za rezanje?

Postoje 2 vodilice koje vrlo precizno vode pilu u horizontalnom smjeru, a maksimalna dužina izrezanog komada je oko 235mm, a ne 205mm koliko piše u uputstvu i tehničkim specifikacijama.
Mala ispravka: pila koja je isporučena namontirana ima 24 zuba, a ne 30, kako sam naveo.
Pila od 80 zuba je namjenjena pilanju aluminijskih profila (ima ravni vrh, trapeznog oblika, za razliku od ostalih koje su namjenjene pilanju drveta i plastičnih materijala, a imaju kose vrhove naizmjenično nagnute lijevo-desno) je začuđujuće precizna, ako se uzme u obzir da joj je cijena samo 33 kune (kalkulirano iz kompleta od 3 pile za 99 kuna).
Nisam mogao izdržati da odmah i ne isprobam tu pilu pa sam kompletirao jednu šasiju sa bočnim stranicama od U-profila od aluminija visine 46mm, a debljine stjenki od 2mm.
davorin

PostPostao/la tubeman » Čet kol 29, 2013 5:09 pm

OK. To je to.
Na ove vodilice sam mislio.

Inače, budi pažljiv s to 80 zubnom pilom.
Ako ne piše izričiti da je za metal, treba jaako paziti jer bi zubi mogli letjeti naokolo.
Ja nikada do sada nisam uspio kupiti pilu za metal jeftiniju od 200 kuna.
Eto vidiš, kako se "kvaliteta života" diže s malo alata :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica