Magneplanari sa Žarula Fest-a

Magneplanari sa Žarula Fest-a

PostPostao/la pamook » Pon ruj 16, 2013 10:36 pm

nego, jel zna netko koji je ono bio model Magneplanara? Jos uvijek sam pod dojmom kako zvuci, a nije hibrid :P
Zadnja izmjena: pamook; Sri ruj 18, 2013 3:14 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

Re: ŽF 2013

PostPostao/la zuzi » Pon ruj 16, 2013 11:08 pm

Magnepan MMG, više na MAGNEPAN.COM
zuzi

PostPostao/la davorin » Uto ruj 17, 2013 1:04 am

davorin

PostPostao/la Schultz » Uto ruj 17, 2013 7:07 am

Je. I meni je isto to jako dobro sviralo... Znači to je next step u potrazi za Svetim Gralom....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la harkonen » Uto ruj 17, 2013 7:27 am

Predbilježim se za kupovinu ako se krene u smjeru grupne. Rijetko kad mi se nešto svidi odmah na prvu kao ti paneli.
Naime, shipping kako u tvornici rekoše, ne ide bez 480USD, a to je bilo prije poskupljenja od kojih mjesec-dva.
Možda nekoliko pari uspijemo ugurati u manji pojedinačni trošak.
A druge strane, naši će carinici protrljati ruke........ a opet, takav zvuk za u konačnici oko 1000Eur-a.
Plus, žene će biti sretne.
Jednako - mi ćemo biti sretni !
........
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la zuzi » Uto ruj 17, 2013 10:09 am

Komentar o MMG u Stereophile
Magnepans are... tricky to set up.

They can sound fantastic when set up right, but you have to get them positioned just right, and they need to well away from the rear walls (at least 3 feet). They also are limited to relatively low volume levels and don't give much bass. Those are things you need to accept about them before you buy them. They have definite limitations when compared to conventional speakers.

They are efficient and DO NOT need much power; what they DO want is an amplifier with a very low output impedance. Your current amplifier will work fine, although I don't think its sound quality will give you the full enjoyment that is possible with those speakers. There are much better-sounding power amplifiers, such as the Bryston 3B-SST or the Vincent SP-331.

If they didn't sound good in the store, I would bet that 90% of the fault was with the way they were placed in the room. The Marantz 5003 has a low output impedance and sounds fairly good; not a problem.
zuzi

PostPostao/la tom_hifi » Uto ruj 17, 2013 10:15 am

Uvijek je sa takvim zvučnicima problem u limitiranoj dinamici. Neke stvari hoće zvučati odlično, dok na drugima dosta fušaju. A smještaj u prostoriji je bitan za svaki zvučnik, tj. zvuk općenito.
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Uto ruj 17, 2013 10:58 am

Dobar dojam MMG-a možemo zahvaliti njihovoj dobroj kvaliteti, ali ipak neke stvari su pomogle:
-smještaj dosta daleko od stražnjeg zida, što je omogućilo dobre fazne odnose gotovo svih frekvencija ispred, bez obzira na udaljenost slušanja (loš utjecaj prostorije koja nije slušaona time je smanjen na minimum, a moguće interferencije niskih frakvancija su spriječene padajućom karakteristikom samih zvučnika ispod 100Hz)
-pojačalo s dovoljno snage, vrlo malim unutrašnjim otporom i vrlo velikim damping faktorom (za uređaje s elektronkama!; protufazni CIRCLOTRON s 2 komada KT88 i predpostavljenih 50W izlazne snage i 25-27 dB negativne povratne veze su osigurali unutrašnji otpor manji od 0,3 Ohma prije transformacije!; dobro i pametno namotani izlazni trafo u ~9 sekcija je osigurao vrlo linearan transfer visokih frekvencija, a ne preveliki presjek jezgre i nije neka mana, jer je dovoljan u području iznad 50Hz, za što su zvučnici i projektirani; veliki toroidni mrežni trafo s vrlo malim unutrašnjim otporom je osigurao da upotrebljiva neizobličena snaga bude vrlo blizu maksimalne!)
Cjeli komplet za prezentaciju je vrlo pametno smišljen, pa treba i vlasnika (i/ili konstruktora) spomenuti, jer odličan zvučni dojam nije samo zbog zvučnika.
davorin

PostPostao/la zuzi » Uto ruj 17, 2013 1:20 pm

Vlasnik Bluff (Kruno) koji je motao mrežne, sveto izlazne trafoe, kreator Haas (Experience electronics).
Kad smo kod Maggija dok ih je imao zastupnik spajali smo na Unison Research SE sa EL34 i bilo je dobrog sounda. Dva para su u Varaždin stigla ih tvornice direktno a prije poskupljenja poštarine. Čini mi se oko 6.500,00 kn par "na prag u VŽ".
zuzi

PostPostao/la elvis » Uto ruj 17, 2013 4:03 pm

zuzi napisao:Vlasnik Bluff (Kruno) koji je motao mrežne, sveto izlazne trafoe, kreator Haas (Experience electronics).
Kad smo kod Maggija dok ih je imao zastupnik spajali smo na Unison Research SE sa EL34 i bilo je dobrog sounda. Dva para su u Varaždin stigla ih tvornice direktno a prije poskupljenja poštarine. Čini mi se oko 6.500,00 kn par "na prag u VŽ".

To je zbilja fantastična cijena, kupio bi ih odmah ovako na "nečujeno". Inače Magneplan nema kontakt mail, treba ih zvati... pa se sve dogovoriti.... malo čudno, ja volim pismeni trag, no ako treba baš tako nije ni to problem. Nego da li su kupci istih u VŽ došli do nekog kontakt maila iz prodaje u Magneplanu, plizz provjeri i podjeli ako nije problem.

Kontaktirao sam i Audio Cinema Art za ponudu MMG-a, no evo dva dana nema odgovora. Oni u ponudi imaju MG-12, vjerujem da je to ista stvar kao i MMG, ali hebiga 14.500 kunića, za keš vjerojatno onešto manje tj. 13.000. To je točno 2x od plaćenog "na prag u VŽ", razlika u cijeni je ozbiljna i isplati se potruditi..
elvis

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici