pa zar ne koristis formulu za povoljnu nabavu stvari za hobi i zabavu, vrlo je jednostavna:
imas fiksni postotak od 55% kojem se dodaje dan u mjesecu i time dobije postotak koji treba izracunati u kn i oduzeti od placene cifre, te priznati kao "naletio sam, bilo je uzmi ili ostavi, a jeftino za nevjerovat"
par sitnih dodataka iz iskustva:
- smrknuta faca i PMS faza nose dodatni popust od 5-7%, zavisi od subjektivnog dojma situacije, a iako je dodatni postotak dobar, uvijek je dobro izbjegavati cijelu situaciju
- ukoliko je uredjaj glomazan, ili se vec vrlo slicni nalaze u posjedu pa je ovaj direktno proglasen viškom, isti se proglašava kupovinom za dijelove za popravak postojecih
- u nekim slucajevima, izrazavanje cijene u € je bolje nego u domacoj valuti (uz nuznu prilagodbu tecaja) - (npr. vid` sta sam ulovio za 700kn, nemos vjerovat sta sve danas nabasaš za 50-60€)... ----oprez---- pri koristenju zadnjeg dodatka (tzv. "prilagodba tecaja") nuzno je da je paznja najdraze vise nego podijeljenja (npr. kuha se fil za tortu, jedan ili pozeljno vise potomaka mamače jer su žedni/gladni, a istovremeno se objasnjava cjenovni rang donešene krame, uz vještu mimikriju iste plastičnom vrečicom nekog trgovačkog lanca)
eto, vrlo jednostavno

/edit - evo, yoke me preduhitrio