LesFaul napisao:Pitanje je sto mi jos nedostaje izmedju tog dekodera i Alps motoriziranig pota kako bi to radilo? Ajmo znalci, moje znanje je u tome smijeru poprilicno limitirano!
kaligula napisao:Za pogon motorized pota trebala bi još jedna pločica koja bi koristila ova četiri pina i davala izvršenje na pot. To je vrlo jednostavna pločica i ako si zainteresiran nacrtat ću ti shemu.
Itekako sam zainteresiran. Ono sto bi u pocetku sigurno koristio je volume up i down za Alps motorpot te mute odnosno stand-by, ovisno o tome sto je spojeno preko relea. Kasnije bi eventualno razmisljao o dodavanju opcije input select ukoliko bi postojala mogucnost i takve opcije prosirenja nacrtanog sklopa.micro napisao:
Takodje ako je taj NEC kod tog daljinskog sa ebaya kompatibilan sa NEC kodom od tvojih daljinskih jer koliko je meni poznato za philips koji ima vise varijacija svojih kodova RC5,RC6 koji nisu isti.
Sta bi ti htio sa tim daljinskim , kontrola DC motora na potenciometru i kontrola releja za ulaze?
Kako je kaligula rekao na paralelnom portu imas samo 3 bitnu informaciju ,odnosno imas 7 kombinacija na paralelnom izlazu.
LesFaul napisao:kaligula napisao:Za pogon motorized pota trebala bi još jedna pločica koja bi koristila ova četiri pina i davala izvršenje na pot. To je vrlo jednostavna pločica i ako si zainteresiran nacrtat ću ti shemu.
Hvala na iscrpnom objasnjenju, imao sam takav odokativan dojam svega skupa iz procitanih podataka o samom dekoderu ali daleko od ovakvih detalja.Itekako sam zainteresiran. Ono sto bi u pocetku sigurno koristio je volume up i down za Alps motorpot te mute odnosno stand-by, ovisno o tome sto je spojeno preko relea. Kasnije bi eventualno razmisljao o dodavanju opcije input select ukoliko bi postojala mogucnost i takve opcije prosirenja nacrtanog sklopa.
kaligula napisao:LesFaul napisao:kaligula napisao:Za pogon motorized pota trebala bi još jedna pločica koja bi koristila ova četiri pina i davala izvršenje na pot. To je vrlo jednostavna pločica i ako si zainteresiran nacrtat ću ti shemu.
Hvala na iscrpnom objasnjenju, imao sam takav odokativan dojam svega skupa iz procitanih podataka o samom dekoderu ali daleko od ovakvih detalja.Itekako sam zainteresiran. Ono sto bi u pocetku sigurno koristio je volume up i down za Alps motorpot te mute odnosno stand-by, ovisno o tome sto je spojeno preko relea. Kasnije bi eventualno razmisljao o dodavanju opcije input select ukoliko bi postojala mogucnost i takve opcije prosirenja nacrtanog sklopa.
E onda moraš obaviti slijedeće:
Spoji tu svoju napravu na +5VDC i GND. Uperi daljinski i kucaj.
kad pritisneš bilo koju tipku morao bi ACT pin biti ON (+5VDC prema masi).
Za svaku tipku sa daljinskog očitaj pinove D2, D1, D0.
I prikaži u tabeli D2, D1, D0 = Tipka...
Moguće kombinacije su:
000 = nije pritisnuto ništa
001 = Tipka 1
010 = Tipka 2
011 = Tipka 3
100 = Tipka 4
101 = Tipka 5
110 = Tipka 6
111 = Tipka 7
kaligula napisao:Evo, pogleda sam i ja taj manual.
Ne trebaš ništa mjeriti. Ono šta sam očekiva mjerenjem nalazi se u tabeli 2-2. u manualu.
3-bit decoder 74HC138 sve rješava. Možemo složiti shemu i izraditi ovaj modul dok čekaš kineza.

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost