LCR?
Mjeri sve živo. Žalosno je što je precizniji od mnogih današnjih

Šalu na stranu, Što god nabaviš biti će dobro. Puno razmišljanja dovodi do sumnje i neodlučnosti.
Ono što sigurno ne treba a diže cijenu, je mogućnost spajanja na računalo

To do sada NIKADA nisam trebao

No, sumnjam da će crv "neizostavne potrebe" dozvoliti da instrument bude bez toga

Najbolje je vidjeti u Chipoteci što trenutno imaju, jer izbor im je u pravilu velik a cijene su OK.
Ja sam , iz čiste znatiželje, kod njih prije nekog vremena uzeo UNI-T UT70A koji dođe cca 100 Eura i nudi praktički sve što treba.
Jedina mana mu je što se sam gasi nakon timeouta i ne hebe ga puno mjeriš li što u tom trenutku ili ne

No i to nije neka velika greška.
RLC radi dosta dobro, a sva ostala mjerna područja su vrlo široka.
Druga varijanta je npr CONRAD kod kojeg račun ispostavlja firma u HR pa tako nema baš nikakvih problema s PDV-om (nema ga niti u slučaju bilo koje druge firme u EU). (Plaća se u kunama, isporuka u 2-3 dana).
Razlika može biti eventualno u tome KOJI PDV će biti obračunat. U svakom slučaju može se odbiti.
Ako planiraš potrošiti 1000 kn, uzmi nešto za TAJ iznos, ako planiraš 1500, onda uzmi za 1500.
UVIJEK vrijedi ona: "Koliko para toliko muzike". Vrijedi li pri tome FLUKE 3-4 puta veću cijenu za približno iste performanse, moraš procijeniti sam.
Lijepo je imati "marku", ali pitanje je koliko će ona donijeti više, i koliko će nula biti precizniji.
A nepažnjom će se skuriti i on

Imam doma dosta "high end" mjernih uređaja (meni su samo kolekcionarski zanimljivi) ali pitanje je koliko oni nama kao (ipak) amaterima mogu i trebaju pružiti.
U cijeni dosta sudjeluju opcije koje definitivno NIKADA nećemo ili nećemo moći koristiti.
Pored svih tih kerefeka NAJRADIJE koristim stari Grundigov komplet kakav se nekada (do kraja devedesetih) koristio u njihovom razvoju i servisima.
Nekako se uvjeravam da, ako su bili dobri za te svrhe, biti će dobri i meni

To što nemaju digitalno pokazivanje nije nikakva mana. Dapače.
Dio "kompleta":

Ovaj "komplet" sadrži praktički sve što treba za audio mjerenja.
Treba dodati još samo neki osciloskop te signal generator.
Eh da, vidim da si napisao nešto kao "invensticija za cijeli život".
Zaboravi to. Kad tad ćeš osjetiti potrebu za nekoliko specijaliziranih instrumenata.
Takvih instrumenata za "cijeli život" sam kupio najmanje 10, a skurio načisto nisam niti jednog.
Samo se motaju po stolu i traže da im svake godine zamijenim baterije

I opet ću kupiti kojeg jer crv radi......
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......