25W OTL

Re: 25W OTL

PostPostao/la Zerowaf » Pon tra 22, 2013 11:03 am

Pozdrav!
Lijepo izgleda taj OTL! Možeš reći nešto više o napajanju ili dati shemu? Ako sam dobro razumio, projekt je preuzet od nekog engleza? imaš link na originalnu stranicu?
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
Zerowaf

PostPostao/la Edison » Pon tra 22, 2013 11:28 am

Zerowaf napisao:Lijepo izgleda taj OTL! Možeš reći nešto više o napajanju ili dati shemu? Ako sam dobro razumio, projekt je preuzet od nekog engleza? imaš link na originalnu stranicu?

Evo, ovdje je PDF cijelog clanka http://www.mellowacoustics.com/articles/Tim_Mellow_25w_OTL_Tube_amplifier.pdf
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Zerowaf » Pon tra 22, 2013 11:45 am

Hvala!
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
Zerowaf

PostPostao/la kaligula » Pon tra 22, 2013 8:27 pm

Zerowaf napisao:Pozdrav!
Lijepo izgleda taj OTL! Možeš reći nešto više o napajanju ili dati shemu? Ako sam dobro razumio, projekt je preuzet od nekog engleza? imaš link na originalnu stranicu?

Evo, Edison je posla link. Ispravljač se i radi po toj shemi, jedino šta će elektroliti od 6800 uF po četiri u seriju (ukupno 1700 uF) biti zamjenjeni sa po dva komada od 5500 uF u paraleli, tj 11000 uF za +150V i 11000 uF za -150V.
Time delay anodnog napona neču još izvoditi. Možda naknadno. Za sad STANDBY/POWER kako je točno po shemi.
I normalno, dislocirani ispravljač. Na gornjoj ploči vidljivi su samo toroidni trafo anodnog napona i četiri komada elektrolita.
Ništa ne radi šta neznaš kako radi!
kaligula

PostPostao/la kaligula » Pon tra 22, 2013 10:20 pm

Imam jedno pitanje oko C3 i C4, 0,1uF.
Naime, planira sam da budu PIO, ali sam zaboravija na njih. Imam 0,1uF/630V MKT. Stavit ću ih bar privremeno.
Inaće, kakav može biti njegov utjecaj na kvalitetu zvuka i koji uopće naručiti?
kaligula

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon tra 22, 2013 10:27 pm

A čuj s obzirom da su vezni i da bome protječe signal kroz njih rekao bi da ima utjecaja i da se treba staviti neki kvalitetni. Nik ti sigurno ima neke PiO kao i Harkonen a bome ih ima i na ebayu ako nije baš hitno.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Pon tra 22, 2013 10:33 pm

kaligula napisao:Imam jedno pitanje oko C3 i C4, 0,1uF.
Naime, planira sam da budu PIO, ali sam zaboravija na njih. Imam 0,1uF/630V MKT. Stavit ću ih bar privremeno.
Inaće, kakav može biti njegov utjecaj na kvalitetu zvuka i koji uopće naručiti?

Kako kroz te kondenzatore prolazi signal, treba težiti da budu što kvalitetniji za tu namjenu: mali parazitni induktivitet, mehanička stabilnost i mala tolerancija razlike vrijednosti jer rade u protufazi. Najbolje bi odgovarali polipropilenski ili teflonski kondenzatori namjenjeni za audio tehniku.
davorin

PostPostao/la Zerowaf » Uto tra 23, 2013 12:25 am

Tim Mellow u članku navodi da se količina povratne veze u pojačalu da jednostavno smanjiti tako da se izostave vezni kondenzatori između prvog i drugog stupnja. Je li pri tom mislio baš na te kondenzatore? Nemojte zamjerit ako je pitanje glupo i ako je vama odgovor nesto što se podrazumijeva.
I vezano za ovo gore, kako bi se trebala očitovati razlika u zvuku ako se smanji povratna veza . Griješim li u pretpostavci da se mijenja izlazna impedancija ampa? Budući da ne želim razvodniti temu bit ću zadovoljan i kratkim odgovorom bez dublje analize.
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
Zerowaf

PostPostao/la Zerowaf » Sri tra 24, 2013 11:14 am

Kaligula, ako već nisi počeo spajati obrati pažnju na to da se oznake pinova u Tim Mellowsovom članku i shemi razlikuju od oznaka u data sheetu.
Tim je pin broj 4 iz data sheeta uzeo kao broj jedan i tako je numerirao u shemi. Mislim da je anodi dodijelio broj jedan dok je u data sheetu sa brojem jedan označen grijač.
Ako si to već primjetio izvini na smetnji, ali mislim da je bolje ponoviti ono što je poznato, nego uništiti lampu.
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
Zerowaf

PostPostao/la kaligula » Sri tra 24, 2013 7:17 pm

Zerowaf napisao:Kaligula, ako već nisi počeo spajati obrati pažnju na to da se oznake pinova u Tim Mellowsovom članku i shemi razlikuju od oznaka u data sheetu.
Tim je pin broj 4 iz data sheeta uzeo kao broj jedan i tako je numerirao u shemi. Mislim da je anodi dodijelio broj jedan dok je u data sheetu sa brojem jedan označen grijač.
Ako si to već primjetio izvini na smetnji, ali mislim da je bolje ponoviti ono što je poznato, nego uništiti lampu.

E, svaka čast za ovo upozorenje. I stiglo je na vrijeme. Zalemija sam elemente na podnožju 6J2P, a upravo lemim po podnožjima 6J32P.
Da nisi upozorija na ovo, sigurno bi polemija kako je numerirano na shemi Tim Mellowa. Isprinta sam shemu, zalipija je na zid isprid sebe i lemim.

Evo točan raspored nožica:

6c33c-1.jpg

Provjerija sam usput i oznake nožica za 6N2P-EV i 6J32P. Te oznake u shemi su dobre.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
kaligula

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika