digitalni display

Re: digitalni display

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet lip 11, 2015 1:51 pm

Baxa,ako ti paše kako Edison predlaže pošaljem ti ja dva komada svojih displaya pa onda upasuj do mile volje. Model displaya je SA52-11HWA a firma Kingbright.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pinco » Čet lip 11, 2015 2:26 pm

Najlakše je diodama napravit matrice, zbrojit kolko koja kombinacija ima upaljenih segmenata, tolko ide dioda, jedan kip koji prikida 2 seta dioda, jedna ili dr kombinacija i to je to. To za 7-segmentni display.
pinco

PostPostao/la baxa » Čet lip 11, 2015 3:35 pm

Ako khagdahar ima hrpetinu displaya i on će mi napraviti onda kupujem od njega samo mi treba javiti točnu velicinu rupe za display i veličinu pločice iza displaya i kako se prišarafi.
Dig.voltmetri koji se prodaju imaju iza pločicu malo širu od displaya s dve rupe za vijke i to je to.
baxa

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet lip 11, 2015 3:57 pm

Baxa, lijepo ti meni daj svoju adresu na PM da ti pošaljem dva displaya pa onda upasuj kako i koliko te volja. Ja sklopić sa dva displaya koja imam na lageru isprobam te ti pošaljem sklopić(bez displaya) i onda fino ti samo upikneš displaye koje sam ti poslao. Ča se tiče veličine pločice na nju se mogu staviti "podnožja" recimo ovakva(po potrebi se i naniže u visinu nekoliko komada) https://www.google.hr/search?q=2.54+pit ... B400%3B234" target="_blank" target="_blank" target="_blank tako da ako stijenka nije previše debela lako se display gurne u utor di treba ići i onda se sa tim "podnožjima" može dobiti dovoljan razmak između displaya i pločice tako da se pločica ne treba upasivati u neki utor te njena veličina nije toliko bitna.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la sonny » Čet lip 11, 2015 4:48 pm

Evo moze...

image.jpg

image.jpg

Samo ima jedan problem... :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la baxa » Čet lip 11, 2015 4:50 pm

Ako se to jednostavno spaja da se recimo 4 leda za nr '4' spoje zajedno i preko diode na plus +5V a 5 ledova za br '3' spoje zajedno i preko diode na +5v onda ja to napravim sam u protivnom treba mi ipak majstor.
baxa

PostPostao/la baxa » Čet lip 11, 2015 5:04 pm

Sony ako si to napravio pošalji mi i ja ti platim na racun ili pouzećem.
baxa

PostPostao/la pinco » Čet lip 11, 2015 5:05 pm

baxa napisao:Ako se to jednostavno spaja da se recimo 4 leda za nr '4' spoje zajedno i preko diode na plus +5V a 5 ledova za br '3' spoje zajedno i preko diode na +5v onda ja to napravim sam u protivnom treba mi ipak majstor.

Neće tako ić jel će ti se primostit na sve pa ćeš imat kombinaciju 3 i 4, 4 i 5 na drugoj znamenki. Diode idu prije zajedničkoga spoja, dakle po jedna za svaki segment pojedine kombinacije. Moš stavit na papir i vidit koji su segmenti uvik ukljućeni u obe kombinacije, njih direkt na napajanje, a ostalo priko dioda.
pinco

PostPostao/la baxa » Čet lip 11, 2015 5:24 pm

imaš pravo Pinco nešto sam previdio ali u svakom slučaju rješenje je sa 9 dioda po displayu da se može i sve ugasiti ?
baxa

PostPostao/la baxa » Čet lip 11, 2015 5:41 pm

Poslao sam 2 pm ali stoje u 'odlazno ' i nikak da se presele u 'poslano'
Šta propuštam?
baxa

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala