sad bi pustio malo omaŽu zvucnika na miru,ali kazem malo.. jer bi kasnije opet o tome posto me interesira
Sada me zanima dali si razmisljao o ovome... iako ovo sto cu sad pitat se nemozes probat na ovim tvojim kutijama posto su vec gotove.. ali koju rijec o ovome se moze reci
Ti imas zvucnike postavljene jedan iznad drugog i sa njihovim osima paralelno,dali bi se u slucaju da se njihove osi otvore ili zatvore za nekih 5* nesto dobilo ili izgubilo??? To bi se radilo radi bolje disperzije valova u prostoru,iako sad cete reci da vertiklano sirenje je manje vazno od onog vodoravnaog ali ja bi volio to probat... u krajnjem slucaju moze se eksperimentirat i sa polozajem zvucnika jednog do drugog ili cak pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na bocnu stranu kutije... zasto ne
Ili ako se zeli zadrzat jenan zvucnik iznad drugog moglo bi se probat zaokrenut jednog na desno a drugog na lijevu bas za tih par stupnjeva..
Ja bi te probe radio jer kako znamo prostor (soba) jako utjece na kakvocu krajnje zvucne slike i samog dozivljaja,primjerice nisu nam uvijek ni zvucnici u istoj ravnini sa usima.. niti smo ni mi uvijek tocno između zvucnika itd.
Zanima me vase misljenje o ovome,prednosti nuspojave itd. i bilo bi lijepo radit par mjerenja s par tipova smjerova zvucnika da se cisto vide razlike koje bi bile tesko na uho cujne