Audax HT170a2 BR

Audax HT170a2 BR

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned stu 06, 2016 11:27 pm

imam jedan par Audaxa HT170a2 http://www.cadaudio.dk/ht170a2.pdf" target="_blank" target="_blank s kojima sam nesto eksperimentirao s nekim hornama, s kojima u toj kombinaciji nisam bio nesto pretjerano odusevljen. U bass-u su mi bili slabi ( iako da je horna bila za njih projektirana bilo bi bolje ) ,falilo mi je detalja u zvuku i mislim da bi im dobrodosao i visokotonac... Tako da mi se ne gubi vrijeme radit horne za njih ali opet nisu tolko losi zvucnici da stoje... primjerice blues su mi dobro svirili

tako da mi je zelja cut kako ce radit u bass refleksu... znam da im tu nije mjesto al ajmo probat,mediapana od 18 imam taman,zvucnici nece bit pretjerano veliki i imam neku ideju kako ih na kraju ofarbat
unutrasnje dimenzije 290x175x460 sto bi dalo oko 24 litre
portovi fi 49 x 105 sto bi bio tuning malo visi od 60 Hz mozda malo hrabro.. :mrgreen:

portove sam istokario od hrastovine,kasnije cu na prednju stranu kutije zalijepit furnir isto od hrasta ,spojeve lijepo zaoblit i kad bude lakirano moglo bi lijepo izgledat.Ove kutije gotovo da i radim da vidim kako ce to ispast :D
Ostale strane kutije cu farbat,mozda ce se i ispred zvucnika stavit mrezica a mozda i ne.. :think: vidjeti cemo putem
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

Re: Audax HT170a2 BR

PostPostao/la Fantocci » Pon stu 07, 2016 12:37 pm

Drveni okrugli portovi? To prvi put vidim.. Svaka čast na trudu. Ima li neki posebni razlog za tu izvedbu, sem izgleda?

Nego, jesi li možda razmišljao i o FAST konceptu, ako fali basova?
Fantocci

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon stu 07, 2016 2:32 pm

Fantocci napisao:Drveni okrugli portovi? To prvi put vidim.. Svaka čast na trudu. Ima li neki posebni razlog za tu izvedbu, sem izgleda?

a ima dva tri razloga, prvi je da.. radi izgleda kao sto reko na prednju stranu ide jos furnir koj ce ici malo preko ruba porta. Kasnije cu to zaoblit frezerom i mozda bude sve izgledalo kao da je iz jednog komada... tokom lijepljenja portova gledao sam da mi vene drveta budu od prilike vertikalno, kao sto ce i bit od furnira ;)
drugi razlog je sto doma imam tokarski za drvo i napravio sam si napravu za busit ovakve rupe. Ako port nije pretjerane duzine da se ga lako napravit...

Fantocci napisao:Nego, jesi li možda razmišljao i o FAST konceptu, ako fali basova?

prije se bojim da cu osjetit potrebu za dodavanjem kakvog visokotonca ovim zvucnicima... mjesta iznad audaxa ima tako da se i kasnije moze izglodat neka rupa.. na izostatak dubokog basa se cak i uho navikne.. isto kao i play lista koja se pusta :D

fullrenge zvucnik pomognut nekim subom sam slusao doma neko vrijeme,i na prvu to cak i daje neka zadovoljstva..
imao sam fostex fe126e u transmisijma uz aktivan sub koj je pokrivao od 70 Hz na nize. Ovisno sto se slusalo taj sub se gasio i palio al ug bio je ugasen...
za napravit neki pristojan koncept tog tipa nije tesko, ali ako se hoce nesto ozbiljnije i realnije treba se tome malo vise posvetit raznim probama i koncepcijama
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon stu 07, 2016 8:10 pm

danas malo rada oko kutija i odmah prvo slusanje ,kako to obicno biva od projekta od kojih ne ocekujes puno tako je i bilo s ovim. Na prvu mogu reci samo da isplatilo se ovime poigrat. Blagi izostatak basa daje visokim da dođu vise do izrazaja s kojm se sad moze zivit. Zvucnici rade zivo i s malim snagama i sve u svemu sam zadovoljan i kasnije se nastavlja slusanje :D
sad imam jos i vise volje ih lijepo sredit iz vana
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la tom_hifi » Pon stu 07, 2016 10:36 pm

Jesi li simulirao igdje kutije ili? ;)
tom_hifi

PostPostao/la Dean » Pon stu 07, 2016 10:45 pm

Nije on ko ti, on sluša :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon stu 07, 2016 11:28 pm

tom_hifi napisao:Jesi li simulirao igdje kutije ili?

za izracun kutije sam se posluzio s par programa,WinISD , mh-audio i jos jedan dva.. svi su mi davali kutiju od 24 l gotovo istih dimenzija, tuning porta slican a ja sam ga malo digao ako se ne varam

a prvu pravu simulaciju sam imao prije par sati kad sam ih pristekao na pojacala, i vjeruj mi bolje simulacije nema :D
Pao Pepeo

PostPostao/la tom_hifi » Pon stu 07, 2016 11:30 pm

Jasno, to se podrazumijeva, hehe. Ali okvirno jako dobro je koristiti program za izračun volumena kutije itd.
tom_hifi

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon stu 07, 2016 11:35 pm

tom_hifi napisao: Ali okvirno jako dobro je koristiti program za izračun volumena kutije itd.

to se slazem s tobom :obscene-drinkingcheers: iako za bass refleks i zatvorene kutije cak im i vjerujem... al za horne ne... preeevise toga bi taj simulator trebao tad znat predvidjet...
Pao Pepeo

PostPostao/la Fantocci » Uto stu 08, 2016 10:40 am

Što je to pozadi, neke trube, neki Fostexi...?
Fantocci

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici