Fantocci napisao:Drveni okrugli portovi? To prvi put vidim.. Svaka čast na trudu. Ima li neki posebni razlog za tu izvedbu, sem izgleda?
a ima dva tri razloga, prvi je da.. radi izgleda kao sto reko na prednju stranu ide jos furnir koj ce ici malo preko ruba porta. Kasnije cu to zaoblit frezerom i mozda bude sve izgledalo kao da je iz jednog komada... tokom lijepljenja portova gledao sam da mi vene drveta budu od prilike vertikalno, kao sto ce i bit od furnira
drugi razlog je sto doma imam tokarski za drvo i napravio sam si napravu za busit ovakve rupe. Ako port nije pretjerane duzine da se ga lako napravit...
Fantocci napisao:Nego, jesi li možda razmišljao i o FAST konceptu, ako fali basova?
prije se bojim da cu osjetit potrebu za dodavanjem kakvog visokotonca ovim zvucnicima... mjesta iznad audaxa ima tako da se i kasnije moze izglodat neka rupa.. na izostatak dubokog basa se cak i uho navikne.. isto kao i play lista koja se pusta
fullrenge zvucnik pomognut nekim subom sam slusao doma neko vrijeme,i na prvu to cak i daje neka zadovoljstva..
imao sam fostex fe126e u transmisijma uz aktivan sub koj je pokrivao od 70 Hz na nize. Ovisno sto se slusalo taj sub se gasio i palio al ug bio je ugasen...
za napravit neki pristojan koncept tog tipa nije tesko, ali ako se hoce nesto ozbiljnije i realnije treba se tome malo vise posvetit raznim probama i koncepcijama