Dakle, netko nadobudan je rekao "Me so horny, me love you long time!" U skladu s time treba se vratiti na triode festival gdje sam se potpuno raspametio prilikom obilaska jedne od Nikovih pećina pa mi je posudio jedan kompresijski driver skupa sa segmentom horne, da probam to sa mojim hornama. Radilo se o japanskom Toa driveru koji je u priličnoj mjeri kopija Altecovog 299 drivera.
6.jpg
9.jpg
I to je dobro radilo, na ovaj aluminijski segment bio sam improvizirao segment sa ustima, nešto u stilu Mantaray. E to je bilo ogromno, i stršalo je do pol dnevnog boravka. Ali je radiloooo

odrezano je bilo na 1800Hz i utišano koliko je trebalo, i...i...taman kada sam prestao hiperventilirati i pomislio kako bih mogao okinuti koju fotku, sa posla se vratila bolja polovica i u trenu se od drage i tople osobe pune razumjevanja pretvorila u raspamećenu aždaju

koja mi želi odgristi glavu. Nije mi preostalo ništa nego izvaditi trubu i svirati povlačenje.

i to doslovno.

5.jpg
Ovdje istu vidimo prije nemilog događaja, nakon kojeg je ista dala direktivu da dodatne horne nesmiju biti velike a ja sam (što je razumljivo) u đepu savio figu i skrušeno se složio sa njom.

Usljedili su dani prtljanja po internetu, razmatralo se koješta (Yuichi je jedno vrijeme bio favorit) i natezanje sa kojekakvim kalkulatorima...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.