JBL K 130 sa krizom indentiteta

Re: JBL K 130 sa krizom indentiteta

PostPostao/la Master of disaster » Ned sij 29, 2017 8:14 pm

Bingo! Sve je prošlo po planu :dance: koloracija nema, vratila se izgubljena živost. Zaključak; filc je dobar za hornu. :mrgreen:
Sada ostaje napravit veće horne (samo :lol: ) i još petljat sa skretnicom. Jer više je bolje. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Pet ožu 24, 2017 12:05 am

Što rekoh ne porekoh :mrgreen: S obzirom da sam u grupnoj kupovini sa Yokeom uzeo nešto materijala, i ponukan njegovom ikebanom od skretnice povrh zvučnika pomislio sam da bi i ja tako mogao dekorirati svoje zvučnike. :mrgreen:
Tako da sam danas popodne petljao sa kretnicom. I to vrlo uspješno. :dance: Osim što mi dobro svira, ikebana samo takva, yoke, požderi se :lol: :lol:

DSCN4522.JPG

Gotovo će mi biti žao posložiti to kako treba :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Pon ruj 11, 2017 7:56 pm

Dakle, netko nadobudan je rekao "Me so horny, me love you long time!" U skladu s time treba se vratiti na triode festival gdje sam se potpuno raspametio prilikom obilaska jedne od Nikovih pećina pa mi je posudio jedan kompresijski driver skupa sa segmentom horne, da probam to sa mojim hornama. Radilo se o japanskom Toa driveru koji je u priličnoj mjeri kopija Altecovog 299 drivera.

6.jpg

9.jpg

I to je dobro radilo, na ovaj aluminijski segment bio sam improvizirao segment sa ustima, nešto u stilu Mantaray. E to je bilo ogromno, i stršalo je do pol dnevnog boravka. Ali je radiloooo :dance: odrezano je bilo na 1800Hz i utišano koliko je trebalo, i...i...taman kada sam prestao hiperventilirati i pomislio kako bih mogao okinuti koju fotku, sa posla se vratila bolja polovica i u trenu se od drage i tople osobe pune razumjevanja pretvorila u raspamećenu aždaju :mrgreen: koja mi želi odgristi glavu. Nije mi preostalo ništa nego izvaditi trubu i svirati povlačenje. :mrgreen: i to doslovno. :mrgreen: :mrgreen:

5.jpg

Ovdje istu vidimo prije nemilog događaja, nakon kojeg je ista dala direktivu da dodatne horne nesmiju biti velike a ja sam (što je razumljivo) u đepu savio figu i skrušeno se složio sa njom. :mrgreen:
Usljedili su dani prtljanja po internetu, razmatralo se koješta (Yuichi je jedno vrijeme bio favorit) i natezanje sa kojekakvim kalkulatorima...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon ruj 11, 2017 8:26 pm

nadam se da ti nece biti hladno u garazi... :lol: :lol: pa ti pravi horne :whistle:
Pao Pepeo

PostPostao/la SaWa » Pon ruj 11, 2017 8:57 pm

:doh: :doh: :doh: ti kao ovaj tvoj JBL iz naslova... :lol:
trebao si u startu biti tvrđi,pa se na ovo ne bi ni obazirala.. :lol:
SaWa

PostPostao/la Master of disaster » Uto ruj 12, 2017 7:28 am

Aha. Pa da mi stavi nešto u ručak. :lol:
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Uto ruj 12, 2017 9:10 am

Master of disaster napisao:Aha. Pa da mi stavi nešto u ručak. :lol:

jel i tvoja farmaceut?

znam, znam :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Uto ruj 12, 2017 11:04 am

Cvrsto se posravi: kad te udari odmah padni na pod i iz principa nemoj ustajati dok god tii ne dozvoli upotrbu horni (naravno iz sazaljenja) :lol: .
davorin

PostPostao/la davorin » Uto ruj 12, 2017 11:09 am

.
davorin

PostPostao/la pamook » Uto ruj 12, 2017 12:49 pm

Tako je! Ima da te moli i to višekratno da izađeš ispod kreveta!
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici