I tako, pletivo iskrojeno i udri plastikom. Na +38 stupnjeva se plastika suši nevjerojatno brzo. Bez obzira koliko malo utvrđivača staviš.

Ipak sam uspio. Tijelo horne ima uglavnom četiri sloja, prvo sloj mata, pa sloj rovinga, onda još dva sloja mata. Veće površine sa sebi imaju još povrh toga po fleku rovinga i mata. Grlo horne ima šest slojeva mat, roving, 2 sloja mata, roving, i na kraju sloj mata. Krajevi ploča pletiva se podosta preklapaju i ukrižani su sloj po sloj. Otišlo mi je dvije kile plastike na jednu hornu.

Horna je na kraju prilično kruta i ne zvoni.
1.jpg
2.jpg
23.jpg
Drugi dan krenuo vaditi hornu sa kalupa. Neće ni čut. Područje usta horne se odvojilo od kalupa bez problema, ali grlo ni čut. Područje grla bi se za razliku od usta horne koja se samo odignu sa kalupa, trebalo izvuć sa kalupa, dakle kliznuti paralelno sa njim, i unatoč tome što postoji i u djelu grla lagano konusni oblik, ništa

kad počneš zbilja jako vući počne pucati pjena od koje je kalup napravljen.
Na kraju nije preostalo ništa drugo nego devastaciju okrenuti na najjače i uz nekoliko (desetaka

) vrlo maštovitih i sočnih psovki razbiti kalup.
K vragu.

imam hornu, kalup nemam.

38.JPG
39.JPG
40.JPG
Tko štema, oštema

, a proba pokazuje odlične rezultate. Katronsko/iverični prototip malo jede visoke tonove i ovo može proći bez visokotonca.
To mi je vratilo elan i ubrzo je pala odluka, sljedeći kalup biti će krut, i iskoristiti ću ovu hornu da ga napravim.
Juuuriiiš!!!
Kao guska u maglu...

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.