Ja bih se složio sa Zuzijem.
Možemo mi unositi dušu (modifikacije) u šeme koliko želimo, ali i ja sam sklon u potpunosti vjerovati Gerhardu Haasu bez ostatka.
U krajnjoj liniji, bio je jedan od stjegonoša povratka cijevne tehnike u vremenima kada se najveći dio nas još uvijek "igrao u pijesku"

Zuzi zna puno više detalja od mene pa neću više o tome.
Tko je pročitao tekst (ne samo bacio šlampavi pogled na šemu), vjerojatno će skužiti zašto je nešto crno a nešto bijelo

To da stvar dobro radi ne može nitko poreči , pogotovo ako je slušao uređaj napravljen STRIKTNO PO ŠEMI.
U krajnjoj liniji, to potvrđuje i ogroman broj prodanih uređaja i kitova.
Najveći "problem" je u tome što je stvar kao takva jednostavna i jeftina, a to HIGH-END-erska strana u nama teško prihvaća.
S druge strane, moram reči da ne treba razvijati neku euforiju od svega toga jer se radi tek o dobro odrađenom projektu koji nije nužno "bolji" od mnogih drugih korektno dizajniranih.
HAAS je samo upotrijebio trenutno najnoviju (zadnju uopće) cijev u klasi, projektiranu upravo za audio tehniku. Zato je i bila masovno fabricirana.
A ako su PHILIPSOVI, ili TFK, ili ..... inženjeri projektirali nešto za neku određenu potrebu (a imali su iskustvo koje seže do samih početaka konstruiranja cijevi), onda nema razloga ne vjerovati da će to biti dobro.
Zato mi trend "iskopavanja" što bizarnijih cijevi za korištenje u sklopovima za koje nisu namijenjene izgleda pomalo tragikomično.
To doduše potvrđuje tezu da se od svačega može nešto napraviti, ali nikako ne dokazuje da je bolje od namjenskih komponenti.
Inače, postoji još nekoliko provjerenih i dobrih projekata od kojih je nekoliko objavljeno u ELEKTOR-u (a njima se itekako može vjerovati).
Zato glasam za originalnu šemu bez izmjena.

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......