Postao/la kiko » Pet svi 24, 2019 3:02 pm
Pa, eto, zanima me - nisam nikad to radio. Obzirom da se sada radi o paralelnom spoju impedancija, ja sam računao x i y komponente kao 1/ Zxuk = (1/Zx1) + (1/Zx2) i isto tako za y, pa po pitagori dobio Zuk iz Zx i Zy, po tg sam dobio ukupni fi. A sad, da li to ide samo tako jednostavno... pitanje je.
Što se tiče simulatora, slabo sam upoznat. Gledao sam Xsim, on traži da se učita nekakav file za driver, ne znam otkud bih došao do tog file-a... To bi bilo dobro.
Ali, ja sam skoro već sasvim napravio izračun, pa bi bilo dobro da to mogu usporediti sa nekim simulatorom. Ako bih ispravno znao pozbrajati sve te fazore, fino bih mogao izračunati i npr. koliki je točno napon na driverima (za izračunate elemente skretnice) pa dobiti konačno i podatak o spl-u drivera, s mogućnošću korekcije atenuacije , sve u excelu automatski - to je prava stvar.
A, čitao sam, onaj Danac - Troleneznamdalje, piše da se za točan proračun skretnice mora znati konkretna kutija, da bi se uzelo u obzir njezin utjecaj na odziv drivera i tako složilo ispravnu skretnicu. Sad, ne znam kako bi se to korekcijom vrijednosti filtera "peglalo" odziv odnosno utjecaj kutije, nauka je to.
Tko radi ... griješi!