Edison napisao:Ovo mi izgleda zanimljivo. Ne znam u kojem rangu cijene/zvuka bi ti zvucnici trebali biti kad budu gotovi?
Naime, do sad si potrosio 9.000 kn. Drvenarija, obrada, spajanje, brusenje, lakiranje, ili furniranje i lakiranje... mozemo dodti jos oko 6.000 kn. I dolazimo do nekih 15.000 kn, plus vlastiti rad, ali njega necemo racunati jer je to i zadovoljstvo. Za 15.000 kn se daju kupiti dobri zvucnici, pogotovo u SH. Pitanje je da li ce ovi biti bolji od takvih, jer jedino se u tom slucaju isplate... Nadam se da hoce.
Bepone napisao:...gdje je ovaj zvucnik, samo u usporedbi sa jednim autom![]()

SasaKC83 napisao:Kaže Edison i zaključa svoju vitrinu sa 48 diy aluminijskih pojačala.![]()
SasaKC83 napisao:A mogao si Krella kupit frajeru. Ili dva.![]()
SasaKC83 napisao:Šalim se naravno, ali znaš da su tu neke druge spike u igri, a usporedbe baš i ne pale...

Edison napisao:
Naravno da je drukcije... Nego, ja sam probao i zvucnike graditi. Cak sam i napravio 4 modela, nakupovao puno zavojnica i kondenzatora za skretnice. Svi ti zvucnici su svirali dobro, ali nista vise od toga "dobro". A vidio sam da se puno naradim, nagutam piljevine i da na kraju to ne izgleda tako dobro kao tvornicki proizvod. Shvatio sam da mi je jeftinije i lakse kupiti tvornicke. A pojacala bas i nema tvornickih kakva bih ja htio, a neka moja (ne sva!) sviraju bas dobro. Pa sam se okrenuo samogradnji pojacala. To mi je veci gust.
Ipak, imam jedne stare Coral kompresijske zvucnike osjetljivosti oko 93dB. Basovi i njihov ovjes je od presane kukurozovine. Ono ostalo iz tih kutija bi islo u baju. Imam i dobre srednjetonce, pa i neke visokotonce, ali za visoke bi trebalo nesto novije i bolje. I da je Dean jos uvijek s nama, radio bih nove kutije. Ovako, sve stoji... ne znam da li cu se ikad toga uhvatiti...
Bepone napisao:svaki zvucnik ima mane, da nije tako postojao bi samo jedan modelobicno je skuplje bolje ali nakon ca sam miljarde izgubio na mark audiju,sad se jako iznenadim sa visatonom BG20 od 200kn
p.s. male neravnine na frekv. kar. ne smetaju, bitno da drajver dela u /za njega dobrom /podrucju bez puno izoblicenja
p.s. edison , danas je puno lakse napravit doma zvucnik nego nekad, nikad nije kasno!
SasaKC83 napisao:Skiciraj i pilimo, nije bed...

Bing [Bot] pregledava forum i 4 gostiju