Reprodukcija glazbe s NAS

Reprodukcija glazbe s NAS

PostPostao/la gilhooley » Čet vel 25, 2021 3:44 pm

Otvorio sam novu temu, nadam se da ce biti malo hintova i diskusije pa da ne brljam s ostalim temama...

Ukratko. Nabavio sam NAS Synology CS407 koji treba biti na mreži (LAN). Sve OK, ali što i kako konfigurirati da se i na Windows i da Mac može vidjet te mrežne datoteke?

Nadalje bih htio nekim tabletom ili iPadom kontrolirat s kauča play, ima li kakvih uputa...

Datoteke su mp3 i flac...

Sugestije?
Haba, haba, haba...
gilhooley

Re: Reprodukcija glazbe s NAS

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet vel 25, 2021 4:06 pm

Mogao bi se gospon Maltus mogao javiti ili da njega bocneš.Ja mislim da on ima sve podatke na nekakvim serverima,NASovima i sl. stvarčicama.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Darco » Čet vel 25, 2021 7:17 pm

Windowsi nemaju ukljucenu po defaultu opciju samba protokola (to je za linux, sto synology je).
Pogledaj na search, relativno je jednostavno, kako ukljuciti to na windowsima (ne znam na pamet).
Nakon toga mapiraš taj NAS da ti bude lako dostupan na windowsima. Također baci search kako, ali nakon inicijalnog konfiguriranja NASa, on ce imati svoj naziv, te ceh kreirati usera sa lozinkom za pristup.
U kratko, mapiranje ces napraviti kao pristup nekom folderu/disku gdje ce naziv NASa biti taj folder, te upisati usera i pass (search baci, ponavljam).
Darco

PostPostao/la Schultz » Čet vel 25, 2021 7:45 pm

Synology je izuzetno moćan aliza prvi put, kompliciran.
Ja ga imam i nekako sam ga posložio ali kako, nemam više pojma. Znam da nije bilo baš jednostavno....

Imam i WD My Cloud i to za složiti je pis of kejk....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la pamook » Čet vel 25, 2021 11:42 pm

...ja sam nedavno ćopio jedan QNAP na njuškalu, pa složio backup stroj, a promjenom par postojećih switcheva po kući u gigabitne verzije, dobilo se poprilično funkcionalan centar za streamanje filmova i glazbe gdje već treba... doduše, nisam se igrao sa ugrađenim verzijama već se NAS vidi na mreži pa foobar ili vlc player odradi svoje dok vuče sve sa NAS stroja... vidim ga i u "network locations" ali nisam (još) krenuo u igranje kako ga složiti da se vide folderi koje želim (odn. u nekom momentu je NAS to sam složio, pa poredao tamo po žanrovima, godinama, veličinom sisa&guzica te broju cipela, ali mi se nije svidjelo da mi brlja bez mog nadzora po bilo kakvim kriterijima pa sam to negdje obrisao - ostalo je ovako vulgaris, kao mapirani disk)

Untitled.jpg

Untitled2.jpg

...u samom meniju NAS-a ima toga za igru, ali kako rekoh, dok mi ne treba - necu se ni muciti... za upravljanje tabletom iz fotelje - nemam ideju, niti iskustvo...

Untitled3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la drz » Pet vel 26, 2021 7:37 am

Na NASu u opcijama za File sharing i Privilegije dozvolis sheranje za Win, Mac i Linux, kreiras folder npr. "GLAZBA" i u njega utrpas svu glazbu. Na PCu i Macu u glazbenim plejerima odredis na NASu stvoreni folder "GLAZBA" kao glazbenu bibliteku i kad plejer odskenira mozes slusati. Na telefonu ili tabletu instaliras app za kontrolu plejera (uglavnom za svaki poznati plejer ima nekoliko takvih aplikacija), pa sjednes u fotelju, pustis glazbu i drijemas. ;)
drz

PostPostao/la gilhooley » Pet vel 26, 2021 8:37 am

Hvala svima na lijepim odgovorima, no za Mac nije to baš tako jednostavno.

Treba definirati lokaciju odakle se čita i to nije problem, no problem je sto svaki folder treba importirati u library. Osim toga ne vidim slike albuma, a jpg jest u folderu.

Svašta ima problema...
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la drz » Pet vel 26, 2021 10:33 am

To ne bi trebalo biti tako...kad u npr. foobaru oznacis neki folder kao glazbenu biblioteku, svi njegovi subfolderi se takoder skeniraju i uvrstavaju. Koji plejer koristis?
drz

PostPostao/la tom_hifi » Pet vel 26, 2021 12:34 pm

Sve ovisi s koje platforme/software-a se pokušava pristupiti library-u.
tom_hifi

PostPostao/la drz » Pet vel 26, 2021 2:23 pm

tom_hifi napisao:Sve ovisi s koje platforme/software-a se pokušava pristupiti library-u.

Vidim da se kuzis, pa daj malo konkretnije...
drz

Sljedeće

Vrati se na: Brbljaonica