uzeo jedno gitarsko pojacalo sa 2x 6L6GC (slicno kao EL34), ima obrtacicu ECC83, napajanje sve spremno i oziceno, a ovaj trafo novonamotani spojio zicama na podnozja 6L6ica. C jezgre su glumile limove zaljepljene pik trakom , samo da zatvore magnetsko polje.
cijeli dan pokusavao , ubijeno preko 10h u pokusajima bez nekog normalnog rezultata, osim u triodnom spoju gdje su grafovi bili jako lijepi. UL je oscilirao i mislio sam da sam totalno pogrijesio i da cu trafo morat prenamijenit za gitarski amp.
kad je vec sve na stolu isprobao sam beskonacno kombinacija primar sekundar. svi sekudnari paralela, dva S u seriju, dva u paralelu, primari spojeni u kriz, primari spojeni linijski, sve sa svime ali UL je uvijek oscilirao . pokusavao grid stoperima, g2 stoperima, svime, nista. metri zica po stolu, mogu i ne moraju biti uzrok.
ali trud nekako uvijek dolazi na naplatu i nakraju spojio samo jednostavno pred napustanje projekta, svi levi primari u seriju, svi desni primari u seriju za probat jos jednom, sekundari svi u seriju. opa, nis ne oscilira. tu smo.
nagaren amp do kraja, 30takW izlaza, provjeren pravokutni signal, spojen feedback (na zivo samo kablovima sa krokodilkama, lako se vidi ako je pozitivni ili negativni), izmjeren propusni opseg. sve dobro. malo ce trebat kompenzirat kod pravokutnog signala na full snazi dolazi do nekih titraja ali, sve skupa prolazi i motat cu jos jednu bobinu, kako je i napravit amp ipak do kraja sa ovime

. grafovi na zvucniku.
puna snaga sinus:
osc1.jpg
sema spoja:
osc3.jpg
osc2.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.